Doktorka vyvrátila mýtus, ktorý straší väčšinu ľudí: Na toalete môžete urobiť len jednu chybu

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-11-10 05:55:00

Použitie verejných toaliet je pre mnohých ľudí postrachom. Všade číha nebezpečenstvo v podobe baktérií a hroziacej nákazy. Je však fóbia z verejných toaliet skutočne opodstatnená? Na to odpovedala americká doktorka Preethi Danielová.

 

Najčastejšie obavy u ľudí vzbudzuje predstava, že si musia sadnúť na dosku toalety a dotýkať sa jej pokožkou. Ako však pre Healthista.com uviedla doktorka Danielová, ľudia nemusia mať strach, že sa takýmto spôsobom nakazia napríklad chlamýdiami.

Čítajte viac: Najväčšia chyba, akú môžete urobiť: Špongie už nikdy nečistite, z dôvodu vás zamrazí!

Známy mýtus hovorí, že sa dá na verejných toaletách nakaziť sexuálne prenosnou chorobou. Doktorka však vyvracia aj toto podozrenie. Ak dodržiavate všetky odporúčané hygienické zásady, kvapavku ani syfilis by ste na verejných toaletách chytiť nemali. Ohrození by ste boli v prípade poranenia v oblasti genitálií alebo v sedacej časti za predpokladu, že sa budú baktérie nachádzať na toaletnej doske a vy sa nimi kontaminujete po priamom kontakte.

Najdôležitejšia je hygiena rúk

Takisto ani baktérie z rodu Salmonella či Escherichia coli pre vás nemusia byť postrachom, ak si po použití toalety dôkladne umyjete ruky. Keď si uvedomíte, že na podlahe verejných toaliet sa nachádza oveľa viac baktérií ako na doskách WC, možno vám trocha odľahne. Ale len na chvíľu, lebo vzápätí si spomeniete, koľkokrát ste si už na zem položili kabelku alebo batožinu, keď ste sa v zhone snažili čo najrýchlejšie vykonať potrebu a opustiť verejné toalety. Ak chcete fóbiu z verejných toaliet zmierniť, majte vždy v kabelke aj antibakteriálne vlhčené utierky alebo gél. Nikdy neviete, kedy sa vám tieto prostriedky môžu zísť.

Fotogaléria


Tagy:
wc hygiena verejné toalety nákazy

2017-11-10 05:55:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia