Keď sa stane z pokušenia nočná mora: (Ne)obľúbenú sexuálnu praktiku si radšej rozmyslite!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-18 17:30:00

Medzi zakázané sexuálne praktiky síce nepatrí, ale väčšina ľudí sa s jeho praktizovaním pred ostatnými nechváli. Análny styk je tabu, ktoré túži nejeden experimentátor zažiť. Podľa gynekologičky však existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste si tento druh sexuálneho potešenia mali nechať vyhovoriť.

 

Štatistiky z USA naznačujú, že zvedavosť má v sexuálnej rovine zelenú. Zo štúdie uskutočnenej v roku 2016 vyplynulo, že za posledné tri mesiace vyskúšalo análny styk viac ako 12 percent amerických žien. Podľa gynekologičky Lauren F. Streicherovej, riaditeľky Centra pre sexuálnu medicínu a menopauzu z Feinberg School of Medicine na Northwesternskej univerzite však podstupovali zdravotné riziko.

Čítajte viac: Najnebezpečnejšia poloha pre mužov: Keď divokú vášeň vystrieda boj o život

„Anus nebol uspôsobený na análny styk,“ upozorňuje odborníčka, podľa ktorej ide o „jednosmerný“ vývod. Na rozdiel od vagíny totiž nemá takú hrubú a elastickú štruktúru, ktorá by sa dokázala pri sexuálnom styku alebo pôrode natiahnuť do takej miery, do akej je to potrebné. U rektálneho tkaniva vzniká riziko, že sa natrhne, čo zvyšuje pravdepodobnosť nákazy sexuálne prenosnou infekciou, uviedla gynekologička podľa Health.com.

Análne bradavice aj rakovina konečníka

Medzi reálne riziká análneho styku patrí kvapavka, chlamýdie či HIV. Podľa Amerického centra pre kontrolu a prevenciu chorôb nastáva „pri análnom sexe najvyššie riziko prenosu ľudského papilomavírusu (HPV)“, ktorý má v tele viac ako polovica ľudí. Vírus HPV je zodpovedný za análne bradavice, ale aj rakovinu konečníka.  

Ďalšou sprievodnou nepríjemnosťou je bolesť a fekálna inkontinencia. Ženy, pre ktoré sa stal análny styk pravidelnou súčasťou sexuálneho života, v rámci výskumu Northwesternskej univerzity uvádzali, že sa im zmenila konzistencia stolice a bojovali aj s inkontinenciou moču a fekálií. Ak vás ale od análneho sexu neodradia ani jeho riziká, podľa doktorky Streicherovej by ste mali po vaginálnom styku, po ktorom nasleduje análny, použiť kondóm. Ochráni vás minimálne pred infekciou močových ciest.

Fotogaléria


Tagy:
sex análny styk

2017-09-18 17:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia