Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ZBOHOM kŕčovým žilám: Okrem bežnej liečby zaberá aj toto KOMBO

Kŕčovým žilám možno pomôcť aj prírodne.
Kŕčovým žilám možno pomôcť aj prírodne. (Zdroj: GettyImages)

Kŕčové žily sú problémom, ktorý trápi najmä ženy. Sú príznakom toho, že s krvným obehom nie je všetko v poriadku. Zaberá na ne najmä fyzikálna, kompresívna a chirurgická liečba. Existuje však aj prírodný spôsob, ako s nimi zatočiť.

Varixy, ako sa odborne nazývajú, sú vlastne rozšírené povrchové žily a postihujú najmä dolné končatiny. Hoci ide hlavne o esteticky problém, keď sa neliečia, môžu mať vážne následky, ako sú zápal žíl či vznik krvných zrazenín a vredov, uvádza sa na steptohealth.com. Vznikajú tak, že v žilovom systéme dôjde k zvýšeniu tlaku a k zníženiu napätia, čo vedie k ich rozšíreniu. Zvyšuje sa tiež priepustnosť kapilár a vzniká opuch, pričom dôjde k poškodeniu žilovej steny. Nastáva v nich aj hypoxia, teda nie sú zásobené dostatočným množstvom kyslíka. Sú známe svojou červenkastou, fialovou farbou, pripomínajú tiež pomliaždeniny. Na začiatku vyzerajú ako metličky, no môžu byť aj veľmi dlhé. Objavujú sa na viditeľných oblastiach tela, ako sú lýtka a vnútorné stehná. Najčastejšie postihujú ženy vo veku nad 50 rokov, no objaviť sa môžu aj u mladších žien a mužov. Našťastie, existuje široká škála ošetrení a kozmetických prípravkov, ktoré zastavia ich tvorbu. Môžu tiež zlepšiť zdravie krvného obehu. Ak chcete kŕčové žily liečiť prirodzenou cestou, okrem dennej aplikácie tejto liečby je kľúčová aj zdravá strava a pravidelné cvičenie. Vyskúšať môžete aj tento prírodný recept.

Olivový olej a cesnak na kŕčové žily

Jednou z možností, ako ich poraziť, je kombinácia olivového oleja a cesnaku. Prírodný hydratačný prípravok poskytuje kľúčové živiny na zníženie zápalu a liečbu obehových problémov. Kombinácia týchto dvoch produktov vytvorí zmes s mastnou textúrou. Ak do nej pridáte trochu citrónovej šťavy, vytvoríte produkt, vďaka ktorému budú kŕčové žily menej viditeľné. Zmes má silné protizápalové, tonizujúce a spevňujúce účinky. Znižuje dilatáciu kapilár a žíl. Navyše stimuluje lepší prietok krvi. Aplikácia krúživými masážnymi pohybmi podporuje krvný obeh a aktivuje lymfatický systém. Pomáha tiež eliminovať všetky toxíny, ktoré bránia toku kyslíka do buniek. Má tiež upokojujúci účinok, ktorý znižuje ďalšie nepohodlie a bolesť, ktoré prichádzajú, keď sa stav zhoršuje. Vždy je najlepšie začať s touto liečbou hneď, ako sa objaví prvá nezvyčajná žilka. Koniec koncov, čím skôr začnete problém liečiť, tým ľahšie dosiahnete výsledky. Je tiež dôležité uvedomiť si, že po jednom použití to nepôjde. Ak chcete, aby to malo skutočný účinok, musíte v liečbe pokračovať.

Príprava prírodnej liečby

Prvým krokom je získať tie najkvalitnejšie ingrediencie, aké na trhu nájdete. Lacnejšie alternatívy jednoducho nemajú rovnaké vlastnosti. Vyberte si extra panenský olivový olej a surový bio cesnak.

Ingrediencie

- 12 strúčikov cesnaku

- ½ šálky extra panenského olivového oleja (100 g)

- šťava z 1 citróna

- 1 sklenená nádoba

Najprv ošúpte strúčiky cesnaku, prekrojte ich na polovicu a rozdrvte v mažiari, kým sa nevytvorí pasta. Potom vložte prelisovaný cesnak do sklenenej nádoby a pridajte olivový olej a citrónovú šťavu. Nádobu bezpečne uzavrite a nechajte cez noc na chladnom a tmavom mieste.

Nasledujúce ráno sa použitím sitka zbavte menších kúskov cesnaku a následne prípravok aplikujte na postihnuté miesta krúživými pohybmi. Končekmi prstov vytvárajte tlak, aby ste stimulovali krvný obeh. Nechajte pôsobiť hodinu. Po uplynutí tejto doby miesto opláchnite studenou vodou.

Opakujte tieto kroky aspoň trikrát týždenne, najlepšie pred spánkom. Majte však na pamäti, že na dosiahnutie rýchlych a dlhotrvajúcich výsledkov musíte kúru skombinovať s každodenným cvičením a vyváženou stravou. Zlepšíte si tak zdravie krvného obehu, ale aj schudnete a znížite zápal v tele. Toto sú dva kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú celkové zdravie vašich nôh.

 

Zdroj: www.steptohealth.com

 

Viac o téme: CievyVarixyZilyKrcove zily
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9