Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pomôže pri OBLIČKOVÝCH kameňoch a napraví problémy s EREKCIOU: Kôprový čaj ako pomocník!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Buď ho milujete, alebo nenávidíte. Dodáva jedlám špecifickú chuť, no málokto vie, že už v Egyptskej a Gréckej kultúre bol vítaným pomocníkom pri zdravotných problémoch. Čo všetko dokáže?

Zvláštna aróma a tým aj chuť rastliny je to, čo niektorých odrádza. Ani však netušia, o čo všetko orichádzajú. Kôpor má mnoho terapeutických vlastností, pričom sa využívajú semená aj hlavičky. Rastlina v sebe ukrýva zdraviu prospešné látky ako vápnik, železo, horčík, vitamín C a antioxidačné zlúčeniny, kde patria napr. flavonoidy. Okrem toho sa v ňom nachádzajú prchavé oleje, ktoré pomáhajú neutralizovať karcinogénne zlúčeniny.

Čítajte tiež: MENIA zloženie baktérií v čreve a ZNIŽUJÚ krvný tlak: Tieto POTRAVINY to majú na svedomí!

Recept na kôprový čaj

Potrebujete:

  • 5 ks čerstvých kvetov kôpru (ide o celú vrchnú hlavičku)
  • 0,5 litra vody
  • 1PL medu alebo citrónu

Pomôže pri OBLIČKOVÝCH kameňoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Posup:

Kvet kôpru umyte a zalejte vriacou vodou. Nechajte lúhovať 15-20 minút. Následne čaj sceďte, pridajte med alebo citrón a môžete popíjať.

Účinky kôpru

Kôpor obsahuje jednu zlúčeninu - apiol. Tá spôsobuje vazodilatáciu v dôsledku jej účinku na parasympatikový nervový systém. Výsledok? Lieči erektilnú dysfunkciu, znižuje krvný tlak a zvyšuje srdcový výkon. Dokonca pomôže aj pri odstránení obličkových kameňov!

Taktiež podporuje metabolizmus uhľohydrátov. Pomáha pri udržiavaní inzulínu v norme a znižuje produkciu cholesterolu v krvi. 

Kôpor je skevlý aj vtedy, keď vás trápia močové ťažkosti. Spravte si kôprový odvar a pridajte do kúpeľa. Stačí vylúhovať 30 g kôpru v 1 litri vody počas 15 minút. 

Viac o téme: RastlinaZdraviePrevenciaKôpor
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9