Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tentokrát bez liekov: Úžasné triky, ktoré vás zbavia bolesti do niekoľkých sekúnd!

Koniec s bolesťami, od teraz len úsmev!
Koniec s bolesťami, od teraz len úsmev! (Zdroj: thinkstock.com)

Znižujú pracovné nasadenie a kazia pekné chvíle s rodinou. Bolesti by sme najradšej odstránili šibnutím čarovného prútika. Ešte šťastie, že existujú spôsoby, ktoré ich zmiernia priam expresne rýchlo. V tomto prípade nie sú tabletky riešením!

Zabráňte jazvám z popálenín

Keď sa popálime, obvykle to riešime ľadom alebo postihnuté miesto dáme ihneď pod prúd tečúcej studenej vody. Skúste iný trik, ktoré pomôže. Jediné, čo musíte spraviť, je vyvinúť mierny tlak prstom na postihnutú oblasť. Týmto spôsobom sa teplota v časti tela pomaly vráti na normálnu telesnú teplotu.

Zbavte sa strachu z injekcií

Už len pohľad na ne mnohých desí. Injekcie nie sú ničím príjemným, obzvlášť nie, ak sami máte ísť na vyšetrenie, kde vám napr. budú brať krv. Nabudúce skúste pri pichaní málo zakašľať. Tento nezvyčajný trik odradí vašu pozornosť od injekcie a bolesti, ku ktorej dochádza.

Upokojte bolesť a škriabanie v hrdle

Teplá polievka alebo čaj budú iste užitočné v takejto situácii, ale existuje aj iný jednoduchý, ale nie tak známy spôsob, pomocou ktorého sa možno zbaviť škriabania v hrdle. Treba si poškriabať ucho. Podľa otoralyngológov poškriabaním ucha stimulujete jeho okraje, a tým vytvárate svalové kŕče do krku.


Čo robí konzumácia cukru s vaším mozgom? Silnejší dopad, ako bolo doteraz známe!


Zmiernite bolesť zubov

Bolesť zubov sa považuje za jednu z najhorších a najznesiteľnejších. Tentokrát zabudnite na bylinky či žuvanie cesnakového strúčika. Vezmite ľad a trite si ho na chrbte ruky medzi palcom a ukazovákom. To je oblasť tela, kde sú nervové zakončenia prechádzajúce od ramena a do tváre. Tieto nervové zakončenia vyšlú určitý signál do mozgu a bolesť je zrazu miernejšia.

Odstráňte nervozitu

Ste v strese? Stačí, keď si pofúkate palec krátkymi výdychmi ako keby ste sa poranili! Znie to zvláštne, až neuveriteľne, ale tento prst je zodpovedný za tzv. nervus vagus, ktorý je spojením medzi telom a dušou! Navyše, toto dýchanie vás upokojí.

Koniec so čkaním

Každý to pozná. Príde náhle a nečakane, no ťažko sa ho zbaviť. Prvou pomocou býva väčšinou zadržiavanie dychu, no ani to niekedy neodstráni nepríjemné čkanie. Čo s tým? Zatlačte palec a prostredník o obočie a čakajte pokiaľ čkanie neprejde.

Tieto triky sú účinné a okamžite vám pomôžu. Ak však budú zdravotné problémy stále pretrvávať, nemožno sa na ne spoliehať. V tomto prípade sa oplatí navštíviť lekára, ktorý vás odborne vyšetrení a nasadí správnu liečbu.

Čítajte tiež: Citrónová voda ako mýtus? Pravda o tomto trende, ktorá vám otvorí oči!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9