Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najväčšie kondómové prešľapy: Týchto chýb sa dopúšťame pri sexe!

Dávajte si pozor pri manipulácii s kondómom!
Dávajte si pozor pri manipulácii s kondómom! (Zdroj: thinkstock.com)

Kondómy zabezpečujú ochranu pred pohlavnými chorobami ako aj pred tehotenstvom. Sú ľahko dostupné, lacné a navyše, nezaťažujú organizmus ženy umelými látkami. Takéto funkcie má však kondóm len vtedy, ak s ním správne zaobchádzate!

Vedci z Indiana University analyzovali 50 štúdií, ktoré sa týkali použitia kondómu. Po 16 rokoch zhromaždili údaje, ktoré ukazujú najväčšie chyby, ktorých sa ľudia dopúšťajú! Pravdepodobne jednu z nich robíte aj vy! Pozrite sa na to, čo všetko robíte zle pri manipulácii s kondómom.

Neskorá aplikácia

Viaceré štúdie ukázali, že viac ako 50 percent mužov si nasadzuje kondóm až počas pohlavného styku. To je príliš neskoro! Kondóm by si mal muž nasadiť ešte pred samotným stykom, v opačnom prípade je riziko prenosu pohlavných chorôb väčšie.

Príliš skoré odstránenie

Približne 44,7 percent respondentov uviedlo, že odstraňuje kondóm ešte pred ukončením súlože a teda pred orgazmom. V tomto prípade môže nežnejšie pohlavie rátať s nechceným tehotenstvom.

Zlá manipulácia pred aplikáciou

Až 25,3 percenta ľudí sa priznalo, že zle narába s kondómom. Pri rozbaľovaní škatuľky sú nešikovní a takisto aj pri manipulácii s obalom kondómu. Navyše, sú neopatrní aj pri samotnom nasadení kondómu, zbytočne ho naťahujú a sú neopatrní.

Žiadny priestor v špičke

Takmer 50 % respondentov uviedlo, že keď si nasadia kondóm, nenechajú si priestor v špičke kondómu na spermie. Dokonca sa čudovali, že to robia zle.

Neschopnosť odstrániť vzduch

Podľa vedcov 48,1 percenta žien a 41,6 percent mužov nevie vytlačiť vzduch zo špičky pred použitím.

Žiadne otáčanie

Človek by ani nečakal, že sa medzi nami nájdu takí muži, ktorí po tom, ako ejakulujú do kondómu, ho jednoducho otočia a pokračujú v jeho používaní! Tak to robí 30,4 percent účastníkov výskumu.

Nedostatočné rozvinutie pred použitím

Pri svojom poslednom pohlavnom styku uviedlo 11,2 percenta žien a 8,8 percent mužov, že začali pohlavný styk, pričom dostatočne nenatiahli kondóm na penis. Tak môže ľahko skĺznuť.

Poškodenie kondómu

Až 11,2 percenta ľudí otváralo škatuľky od kondómov ostrými predmetmi. Niektorí si dokonca nedávali pozor pri manipulácii, mali ostré nechty alebo prstene. Smutný je fakt, že viac ako 80 % odignoruje kontrolu kondómu, či nie je poškodený.

Žiadny lubrikant

Okolo 25 % respodentov sa priznalo, že nepoužíva lubrikanty. Ak sa milujete dlhší čas, je väčšia pravdepodobnosť, že sa vám poškodí kondóm.

Zlý lubrikant

Zhruba 3,2 percent žien a 4,7 percent mužov nahlásilo, že používajú lubrikant na báze oleja s latexovým kondómom. To však oslabuje latex, ktorý je náchylnejší k poškodeniu.

Nesprávne zloženie kondómu

Takmer 31 percent mužov a 27 percent žien uviedlo, že sa im nepodarilo rýchlo a správne zložiť kondóm po ejakulácii. Nezabúdajte, že kondóm by ste mali opatrne zosunúť ešte zo stoporeného penisu ihneď po ejakulácii.

Opätovné použitie kondómu

Dokonca niektorí opätovne použili ten istý kondóm najmenej dvakrát počas pohlavného styku!

Nesprávne skladovanie

Až 19,1 percent opýtaných máva kondómy skladované v podmienkach, ktoré nezodpovedajú odporúčaniam na obale. V žiadnom prípade ich neskladujte na priamom slnečnom svetle alebo v peňaženke - môžu prispieť k zničeniu latexu.

Nepoužívajú kondóm

Podľa najnovšieho Národného prieskumu sexuálneho zdravia a správania až 45 percent mužov vo veku od 18 do 24 nepoužilo kondóm pri poslednom sexe s ich partnerkou. Tak isto urobilo 29,3 percent mužov vo veku 25 až 34 rokov a 21,3 percent mužov vo veku 35 a 44 rokov. To je jedna z najväčších chýb, ktorej sa dopúšťajú!

Ak robíte spomínané chyby, koledujete si o nechcené tehotenstvo, či v horšom prípade o riziko vzniku pohlavných chorôb. Stojí vám to za to?

 

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9