Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

PRAVIDLO pri používaní DEODORANTU, o ktorom vie málokto: Toľkoto ŤAHOV po koži treba spraviť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chcete zastaviť zápach, no bez bielych stôp na oblečení a malých bielych zhlukov v jamkách v podpazuší. Ako správne naniesť deodorant?

"Deodoranty sú navrhnuté tak, aby maskovali zápach spojený s potením. Môžu tiež obsahovať zložky, ktoré pomáhajú absorbovať vlhkosť, ale v skutočnosti neblokujú, ani neznižujú uvoľňovanie potu," upozorňuje certifikovaná dermatologička Marisa Garshicková, MD, z New Yorku.

Čítajte tiež: Ak žijete s POZITÍVNYM v domácnosti, nemusíte sa nakaziť OMIKRONOM: Prečo to tak je?

Hoci nanášanie dezodorantu je u mnohých bežnou rutinou, nie vždy sa to podarí tak, aby boli spokojní s výsledkom. Ide o viac než len o jednoduchý ťah výrobkom po pokožke. Ako aplikovať deodorant podľa livestrong.com, aby ste zostali bez zápachu po celý deň?

1. Použite ho ráno

Dr Garshicková odporúča aplikovať dezodorant ráno na skrotenie zápachu počas dňa. Môže to znieť mätúco, pretože sa vo všeobecnosti odporúča aplikovať antiperspiranty večer po sprchovaní, keď je pokožka suchá a potné kanály môžu absorbovať viac aktívnej zložky (zvyčajne hliníka), aby sa správne upchali.

Ak používate kombinovaný produkt proti poteniu antiperspirant/deodorant, použite ho v noci po sprche. V opačnom prípade by sa mal deodorant aplikovať ráno pred odchodom z domu.

PRAVIDLO pri používaní DEODORANTU,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Obmedzte ťahy deodorantom

Pokiaľ ide o to, koľko dezodorantu použiť, držte sa pravidla dva až tri. Dr. Garshicková hovorí, že na dostatočné pokrytie podpazušia potrebujete iba dva až tri ťahy deodorantu.

  • Roll-on: Používate roll-on deodorant? Potom sú nutné dva alebo tri ťahy.
  • ​Sprej:​ Pri sprejovom dezodorante pretrepte plechovku a striekajte dve až tri sekundy zo vzdialenosti niekoľkých centimetrov.
  • Gél:​ Otočte spodnú časť tak, aby gél vytiekol len na povrch výrobku. Príliš veľké krútenie spôsobí, že si nanesiete príliš veľa prípravku. Opäť sú potrebné dva až tri ťahy. "Na to, aby bol gél účinný, stačí naniesť tenkú vrstvu. Je dôležité si uvedomiť, že nanesením väčšieho množstva sa ochrana proti potu nevyhnutne nezvýši," hovorí Dr. Garshicková.

​TIP:​ Uistite sa, že máte deodorant vo všetkých jamkách (nie len na jednom mieste), aby ste dosiahli plné pokrytie.

3. Nechajte ho zaschnúť

Pred tým, ako si oblečiete košeľu, nechajte svoje podpazušie pár minút vyvetrať, aby deodorant zaschol. To je obzvlášť dôležité, ak používate roll-on, gél alebo sprej, ktoré majú zvyčajne vlhkejšiu štruktúru v porovnaní s tyčinkou.

4. Môžete ho použiť niekoľkokrát

V prípade potreby môžete znova aplikovať deodorant počas dňa.

Viac o téme: ZdravieDeodorantPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9