Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ovocie, ktoré PÁLI tuky a upraví CHOLESTEROL: Jeho stonkou proti pribúdajúcim KILÁM!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Má trpkú príchuť, no neoceniteľné účinky na ľudské telo! Organizmus doslova nakopne a naštartuje chudnutie na plné obrátky. Môžu za to cenné látky, ktoré rebarboru menia na ovocie, ktoré si poradí s každým kilogramom navyše.

Hoci sa rebarbora považuje za zeleninu, v Európe a Severnej Amerike sa často pripravuje ako ovocie. Jej stonka má len 11 kalórií, no napriek tomu obsahuje takmer 1 gram vlákniny a takmer 20% odporúčanej dennej dávky vitamínu K, ako sa píše na healthline.com. Taktiež podporuje spaľovanie tukov, čo je ďalší dôvod, prečo by po nej mali siahnuť tí, ktorí chudnú. Rebarborová vláknina môže navyše pomôcť znížiť vysoký cholesterol, čo je bežný problém u ľudí, ktorí zápasia s hmotnosťou.

Čítajte tiež: HRYZIETE si často PERY? ZISTITE, či nie je za nevinným ZLOZVYKOM niečo VÁŽNE!

V štúdii s 83 ľuďmi s aterosklerózou - ochorením tepien - u tých, ktorým bolo podaných 23 mg extraktu zo sušenej rebarbory počas šiestich mesiacov, došlo k významnému zníženiu cholesterolu a zlepšeniu funkcie ciev.

Ovocie, ktoré PÁLI tuky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zásobáreň prospešných látok

Rebarbora taktiež vyniká množstvom minerálov, vitamínov, organických zlúčenín a pod. Okrem spomínanej vlákniny sa v nej nachádzajú bielkoviny, vitamín C, vitamíny skupiny B, vápnik, mangán, ale i horčík, ktorý dodáva energiu a podporuje zdravie srdca.

Účinky rebarbory:

  • Podporuje imunitný systém
  • Detoxikuje organizmus
  • Podporuje chudnutie
  • Pôsobí preventívne proti kardiovaskulárnych ochoreniami
  • Znižuje cholesterol i vysoký krvný tlak
  • Podporuje metabolizmus

Rebarborové stonky možno dusiť a podávať s kašou alebo s vašimi obľúbenými cereáliami. Aj keď sa dajú použiť na mnoho spôsobov, vrátane dezertov, pri chudnutí je najlepšie držať sa jedál s rebarborou s nízkym obsahom cukru.

Zrátané a podčiarknuté, rebarbora obsahuje málo kalórií, no nájdete v nej dostatok vlákniny, môže pomôcť pri chudnutí a taktiež znižuje hladinu cholesterolu. To všetko v jednom ovocí!

Viac o téme: Ovocie ZdravieChudnutieRebarbora
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9