Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vložte si ceruzku do ústa a počkajte: Najkurióznejší trik, ako sa zbaviť bolesti hlavy!

Ako sa zbaviť drobným popálenín či bolesti hlavy? Pozrite sa na tieto triky a ak už nikdy vás žiadna situácia nezaskočí!
Ako sa zbaviť drobným popálenín či bolesti hlavy? Pozrite sa na tieto triky a ak už nikdy vás žiadna situácia nezaskočí! (Zdroj: thinkstock.com)

Neviete, ako sa účinne a rýchlo zbaviť bolesti hlavy? Vyskúšajte si dať medzi zuby ceruzku. A ako sa šmahom ruky zbaviť zapáchajúcich nôh? Postačí vata s vodkou. Zaujali vás tieto triky? Čítajte ďalej!

Zemiakové šupky a popáleniny

Samozrejme, nemyslíme tie rozsiahlejšie, skôr nám ide o menšie spáleniny napríklad pri neopatrnom zachádzaní s horúcim riadom. Kým tie vážnejšie musí riešiť skúsený lekár, tie menšie vyliečia zemiakové šupky. Áno, čítate správe. Lekár Narayana z Mission Medical College v Indii zistil, že na drobné popáleniny sú šupky vhodné. Šťava, ktorá zo šupiek vyteká, má antibakteriálne vlastnosti, pomáhajú lepšiemu hojeniu.

Bolesť hlavy a ceruzka

Trápia vás tenzné bolesti hlavy? Práve pri nich totiž podvedome zovierame čeľusť a zuby. Pri tomto triku ide o ich uvoľnenie, preto si vezmite ceruzku a vložte si ju do úst. Držte ju v ústach, ale nehryzte ju. Automaticky sa vám uvoľnia žuvacie svaly a bolesť by mala rýchlejšie ustúpiť.

Zapáchajúce nohy a alkohol

Alkohol má antiseptické účinky a ničí zápach, ktoré spôsobujú huby a baktérie, takže pach z nôh dokáže zničiť takmer okamžite. Potrite si nohy látkou namočenou v alkohole, napríklad vo vodke. Zbavíte sa zápachu raz a navždy.

Grécky jogurt a akné

Trápia vás pupienky a neviete sa ich zbaviť? Nezaberá ani ten najdrahší krém a vy už neviete, čo robiť? Skúste grécky jogurt. Probiotiká v jogurte pomáhajú k rovnováhe baktérií, ktoré sú na tvári, zároveň pokožku hydratuje a prečisťuje póry.

Netreba sa ale spoliehať nato, že to bude sto percentne fungovať. Závisí od pleti a od rozsiahlosti akné. Tie horšie formy vylieči iba lekár či odborník.

Nespavosť a čerešne

Každý z nás potrebuje spánok, niekto pár hodín a niekto aj viac akoby by bolo vhodné. Istá americká štúdia zistila, že pár čerešní pred spaním môžu pomôcť. Toto ovocie obsahuje melatonín, hormón regulujúci spánok. Čo myslíte, môže byť?

Krvný tlak a hudba

Hudba upokojuje, o tom niet pochýb. Výskum ukázal, že ak trpíte hypertenziou, okrem liekov zaberie aj hudobná terapia – 30 minút hudby denne a pomalé dýchanie má za následok zmiernenie vysokého krvného tlaku. Nie je ale jedno, čo počúvate! Pred rapom či popom uprednostnite hudbu s pomalým tempom, relaxačná hudba je to najlepšie!

Čítajte tiež: Strašiak jojo efekt pri chudnutí: Držte sa tohto kroku a už nepriberiete!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9