Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlaté pravidlo zubnej kefky: Podľa tohto DETAILU zistíte, kedy ju treba vymeniť

(Zdroj: GettyImages)

Ústna hygiena a zdravie zubov by mali byť v rebríčku osobnej hygieny medzi prvými, ak nie na prvej priečke. Zdravie vašej ústnej dutiny závisí na výbere zubnej pasty, kefky a, samozrejme, vašej dôslednosti.

O tom, že kefku, ktorú bežne ľudia používajú aspoň dvakrát za deň, je potrebné z času na čas meniť, vie každý. Kedy je však ten správny čas vymeniť starú kefku za novú tak, aby ste nemíňali peniaze zbytočne, ale si ani neuškodili?

Nezáleží na tom, či používate klasickú keftu alebo elektronickú, pre obe platí rovnaké pravidlo. To prezradila pre portál Mirror zubárka Harja Sarwar. "Zubnú kefku sa odporúča vymieňať každé tri mesiace, prípadne skôr, ak sú štetiny rozstrapkané. Rozstrapkané štetiny sú menej účinné pri čistení zubov a ďasien,” uviedla lekárka s tým, že zubná kefka by sa mala meniť aj po tom, čo prekonáte chrípku či podobné ochorenie. K elektrickej kefte dodala odporúčanie, aby ste si vybrali kefku so senzorom tlaku a pravidelne čistili základňu rukoväte, aby sa v nej nehromadila zubná pasta a voda.

Medzizubné kefty je tiež potrebné obmieňať, no oveľa častejšie, než tie bežné. "Medzizubné kefky vymieňajte každých sedem až desať dní alebo skôr, ak štetiny začnú vyzerať opotrebovane alebo ošúchane, alebo ak sa drôt začne deformovať. Môžu sa rýchlo opotrebovať, najmä pri pravidelnom používaní," vysvetlila zubárka.

Viac o téme: ZubyZubna kefkaUstna hygiena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9