Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najbizarnejšie diéty Hollywoodu: Budete pozerať, čo slávni robia v honbe za dokonalým telom

(Zdroj: GettyImages)

Za žiarivými úsmevmi a dokonalými postavami celebrít sa často skrýva obrovská drina a odriekanie, niekedy až na hranici zdravia. Ponorte sa do sveta najbizarnejších stravovacích rituálov, ktoré hviezdy dodržiavajú v snahe udržať sa v kondícii a zachovať si večnú mladosť.

Receptov na dokonalé telo je v Hollywoode neúrekom a každá väčšia či menšia hviezdička má „svoj“ zaručený recept na to, ako vyzerať čo najlepšie. Aj keď sme si mysleli, že extrémne diétovanie dosiahlo svoj vrchol v 90. rokoch, opak je pravdou. Čoraz viac hviezd aj v dnešnej dobe prepadá extrémnym diétam v snahe dosiahnuť dokonalú postavu a udržať si mladistvý zjav, píše sa na hellomagazine.com.

Počuli ste už niekedy o očiste kozím mliekom?

V Hollywoode sa tento netradičný spôsob „čistenia“ teší mimoriadnemu záujmu. Jednou z jeho najväčších priekopníčok je americká herečka Gwyneth Paltrow. Princíp očisty je jednoduchý: ide o osemdňový režim založený výhradne na konzumácii kozieho mlieka, bez ďalších potravín. Cieľom tejto netradičnej diéty je údajne detoxikácia tela a zbavenie sa parazitov. Avšak experti sú skeptickí, poukazujú na možné zdravotné riziká spojené s nedostatkom živín a konzumáciou tepelne neupraveného mlieka a zdôrazňujú absenciu vedeckých dôkazov o jej účinnosti.

Surové mäso a jeho riziká

Americká hviezda reality show Heidi Montag, známa najmä vďaka svojim plastickým operáciám, sa opäť postarala o rozruch. Niekdajšia zarytá vegetariánka šokovala svojím novým jedálničkom, ktorý z veľkej časti zahŕňa konzumáciu surovej pečene. Sama hviezdička si tento typ stravovania nevie vynachváliť a ako najväčšie benefity uvádza väčšie množstvo energie, krajšiu pleť a v neposlednom rade lepšiu postavu. Aj keď surové orgány môžu byť zdrojom dôležitých živín, pridružené riziká, ako sú parazity a nebezpečné baktérie, sú dôvodom na obavy.

Ani laxatíva nie sú tabu

Nie je žiadnym tajomstvom, že hollywoodske hviezdy si v honbe za dokonalosťou neraz radi pomôžu. Výnimkou nie je ani hviezda amerického futbalu Aaron Rodgers, ktorý sa otvorene priznal k tomu, že pravidelne praktikuje 12-dňovú čistiacu kúru založenú na indickej medicínskej praxi Ayurveda, ktorá zahrňuje prísne diétne obmedzenia a konzumáciu laxatív. V prípade tejto diéty sú najväčším rizikom práve spomínané laxatíva, ktoré pri častej konzumácii môžu spôsobiť rad zdravotných problémov.

Keď sa základom diéty stane Biblia

Chris Pratt, známy svojou transformáciou pre filmové úlohy, sa rozhodol pre Danielovu diétu. Táto 21-dňová výzva inšpirovaná biblickou postavou spočíva v konzumácii ovocia, zeleniny a nekvaseného chleba. Hoci je bohatá na vlákninu, jej extrémna obmedzenosť a potenciálne nedostatky živín sú predmetom kritiky.

Každý deň jedna farba

Speváčka Christina Aguilera sa nechala zlákať na skutočne neobvyklý druh diéty. Ide o stravovací režim, kde sa každý deň konzumujú potraviny jednej farby. Napriek tvrdeniam o úbytku hmotnosti sa  odborníci zhodujú, že takáto diéta je skôr extravagantným výstrelkom, než  zázračným riešením a nemá žiadne významné zdravotné výhody.


 

Bohužiaľ, týmito výstrelkami zoznam bizarných diét nekončí. Naopak, spôsoby, akými hollywoodske hviezdy hazardujú so svojím zdravím, sú nespočetné. Treba si uvedomiť, že honba za dokonalým telom je nikdy sa nekončiaci pretek, kde sa skrývajú smútok, sklamanie, zdravotné a psychické problémy. Treba sa stravovať zdravo, vyvážene a rozumne, byť spokojný sám so sebou a riadiť sa heslom „všetko s mierou.“

Viac o téme: DietaLaxativaSurove maso
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9