Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NENALEŤTE na TOTO, hrozí vážne POŠKODENIE zdravia: PODVODNÍCI na sociálnych sieťach!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) varuje pred podvodníkmi, ktorí na sociálnych sieťach propagujú lieky na ochorenie srdca a ciev.

"Ponúkané lieky majú nejasný pôvod i zloženie, neprešli žiadnou kontrolou úradov pre registráciu liečiv a môžu pre užívateľa znamenať závažné zdravotné riziko," upozornila hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková. "V posledných týždňoch sa na sociálnych sieťach rozmohli aktivity zamerané na propagáciu 'úžasných liekov' na liečbu ochorení srdca a ciev. Pacientom sa ponúka zázračné 'prečistenie' ciev či iné medicínske nezmysly," priblížila hovorkyňa.

Čítajte tiež: Rastúci TREND v spálni, ktorý vás pripraví o VEĽA: Stres a DEPRESIA na počkanie!

Zneužívajú mená odborníkov a ohrozujú ľudský život

Takéto príspevky sú podľa NÚSCH typické tým, že zneužívajú mená renomovaných odborníkov v danom lekárskom odbore, zväčša formou vymysleného rozhovoru.

NENALEŤTE na TOTO, hrozí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"V tomto prípade bolo zneužité meno profesora Roberta Hatalu, prednostu kliniky kardiológie a angiológie Lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity a NÚSCH, ktorý sa, samozrejme, od vyhlásení na takýchto stránkach sociálnych sietí absolútne dištancuje a pred používaním propagovaných liekov pacientov varuje," ozrejmil ústav.

NÚSCH varuje, že pacienti, ktorí sa nechajú takýmito reklamami zlákať k nákupu, vstupujú dobrovoľne do kontaktu s podvodníkmi a okrem zbytočných výdavkov sa vystavujú riziku vážneho poškodenia zdravia.

"Naviac, dobrovoľným vydaním svojich osobných údajov do rúk podvodníkov riskujú ďalšie voči nim zamerané podvodné aktivity," doplnil ústav.

Viac o téme: PodvodSrdceCievy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9