Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Keď sa LIEČBA zmení na komplikáciu: Nebezpečné kombinácie, ktoré môžu vyvolať INFARKT!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Kardiologickí pacienti sa okrem ochorenia srdca často liečia aj na ďalšie choroby. Užívajú spravidla najviac nevhodných kombinácií liekov. Sú preto vo veľkej miere ohrození liekovými interakciami, ktoré môžu viesť k ďalším zdravotným problémom.

Informujú o tom odborníci Asociácie na ochranu práv pacientov (AOPP) na webovej stránke projektu Lieky s rozumom.

Čítajte tiež: ZELENINA, ktorá naštartuje METABOLIZMUS na plné obrátky: Len tieto druhy majú najväčšie účinky na chudnutie!

„Ak napríklad takýto pacient pociťuje bolesti a únavu svalov, a pritom nevykonával fyzicky náročnú aktivitu, mohla to zapríčiniť kombinácia liekov na vysoký cholesterol a liekov na poruchu srdcového rytmu,“ uviedli.

Keď sa LIEČBA zmení
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zmeny vždy konzultujte s lekárom

Užívanie liekov na riedenie krvi a liekov na poruchy srdcového rytmu môže zase zapríčiniť krvácanie z nosa, vznik modrín, ale aj prasknutie a krvácanie žalúdočného vredu. Lieky riediace krvné zrazeniny v kombinácii s tabletkami na žalúdočné vredy alebo baktériu Helicobacter pylori môžu okrem prasknutia a krvácania žalúdočného vredu dokonca spôsobiť aj infarkt či mŕtvicu. 

„Ak vám bola vaším lekárom predpísaná liečba, v každom prípade ju dodržte. Zmeny v užívaní liekov vždy najprv skonzultujte s lekárom či lekárnikom,“ upozorňuje AOPP.

Viac o téme: ZdravieLiekyLiečbaZdravotné problémy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9