ZLOZVYK pred spaním, kvôli ktorému strácate vlasy: Odpoveď na to, prečo vám vypadávajú!

Zdroj: gettyimages.com
2020-06-22 06:00:00

Aj vám sa určite aspoň raz stalo, že ste si večer umyli hlavu, no nechcelo sa vám vlasy upravovať a rovno ste šli do postele. Raz za čas sa to stať môže, no ak tento zlozvyk robíte zakaždým, mali by ste s tým čo najskôr prestať. 

Zvyk, ísť do postele s mokrými vlasmi, má celý rad vedľajších účinkov. Ako sa píše na brightside.memokré vlasy sú krehké a náchylné na poškodenie. Vďaka treniu o vankúš sa budú štiepiť a budú oslabené. Ak sa tohto zlozvyku nezbavíte, začnú vám dokonca vypadávať. Najlepšie urobíte, ak ich po umytí necháte prirodzene vyschnúť. Ak sa rozhodnete pre fén, či žehličku, nezabudnite použiť vhodné prípravky, ktoré ich ochránia pred horúcim vzduchom.

Čítajte tiež: TELO bohyne aj po 40-tke: Tipy od odborníkov, vďaka ktorým pôjdu kilá dole ako po masle!

Čo všetko sa môže stať, keď pôjdete spať s mokrými vlasmi:

1. Podráždená pokožka hlavy

Už ste niekedy zažili podráždenú pokožku hlavy, ktorá nepríjemne svrbí a každé jedno poškrabanie sa to ešte viac zhorší? Zvyčajne za to viníme šampón, ktorý môže vysušovať a dráždiť, ale dôvodom môžu byť mokré vlasy. Ochorenie pokožky hlavy, ako je napríklad tvorba lupín, sa môžu vyskytnúť, keď spíte na vlhkom vankúši. Mokré vlasy v spojení s teplým prostredím sú vhodnou pôdou pre tvorbu baktérií.

2. Vlasy sa zamotajú

Vlhké vlasy sú krehké. Keď idete spať s mokrou hlavou, môžu sa počas spánku zamotať. Keď sa ráno zobudíte, je veľmi pravdepodobné, že budete mať čo robiť, aby ste svoju korunu krásy učesali. Vlasy totiž budú zlepené a zamotané.

3. Bolesti hlavy

Ak idete spať s mokrou hlavou, môže sa stať, že sa ráno zobudíte s bolesťou hlavy. Niektorí odborníci si myslia, že mokrá hlava nedokáže meniť svoju teplotu a prispôsobiť ju teplote zvyšku tela. Teplotný boj môže spôsobiť, že ráno vstanete s bolesťou a budete unavení. Tá vás môže potrápiť aj v prípade, že zaľahnete s príliš stiahnutým uterákom na hlave. Ani spánok nebude dostatočne kvalitný. 

4. Vlasy budú krehké

Spánok s mokrými vlasmi vám nespôsobí vážne zdravotné problémy, ale bude to mať vplyv na vzhľad a kvalitu koruny krásy. Vlhké vlasy vytvárajú silnejšie trenie s vankúšom a tie sú potom príliš krehké. Ak si pred spaním vlasy vysušíte, môžete tým ušetriť peniaze, ktoré by ste zaplatili za výrobky proti krepovaniu.

5. Nebudete mať objem

Tenké vlasy sú jemné a nevyzerajú husto. Spánok s mokrou hlavou je pre tento typ vlasov obzvlášť škodlivý. Vaša hriva nebude mať žiaden objem a na prvý pohľad sa bude zdať, že máte oveľa menej vlasov.

6. Rozštiepené končeky

Ako často vám váš kaderník povie, že je potrebné odstrihnúť rozštiepené končeky? Zlozvyk spať s mokrou hlavou je jedným z dôvodov, prečo si musíte strihať vlasy tak často. Keď sú mokré, sú náchylnejšie na lámanie. Šúchanie vlasov po vankúši spôsobuje rozštiepené konce.

7. Podráždi pokožku na tvári i krku

Spánok s mokrými vlasmi ovplyvňuje nielen pokožku hlavy, ale aj kožu na tvári a krku. Keď sa v noci neustále pretáčate, vlasy sa dotýkajú tváre, aj krku. Kombinácia vlhkých vlasov a teploty vo vašej spálni poskytuje ideálne podmienky pre rast baktérií, ktoré dráždia pokožku.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie mokré vlasy vlasy

2020-06-22 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia