Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odhaľte tajomstvo krásneho úsmevu aj bez chémie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PR článok)

Hľadáte kvalitné, účinné, ľahko dostupné a cenovo výhodné prípravky na ústnu hygienu? Curasept prichádza s novou radou komplexnej starostlivosti o zuby a ďasná Daycare, ktorá stojí za vyskúšanie. Dostupné v DM drogériách.

Čím ste si dnes ráno umyli zuby? Zubnou pastou a zubnou kefkou samozrejme. Mnohí pridali pre lepší pocit i nejakú ústnu vodu. A čo ste dnes ráno raňajkovali? Kváskový chlieb s domácim maslom z farmárskych trhov, šunkou s 98% podielom mäsa alebo džemom so 60% zastúpením ovocia. Určite nechýbala ani čerstvo pražená káva a bio zelenina z trhu. Preverili ste zloženie džúsu na krabici, kým ste si odpili z pohára?

Už sme sa naučili sledovať etikety na potravinách a kontrolovať ich zloženie. Zvykli sme si vyberať pre svoje telo to najlepšie. Takže ešte raz. Čím ste si dnes ráno umyli zuby? 

Každodenný príbeh

Prvé po čom ráno siahneme, keď vojdeme do kúpeľne sú prípravky na ústnu hygienu. Väčšinou sa nijako extra nezaoberáme ich zložením. Často sa necháme zlákať reklamou. Na poličke nám tak stojí niekoľko produktov, ktoré majú skôr nežiadúci, v lepšom prípade žiadny efekt na zdravie našich zubov a ďasien. To, že zuby si treba čistiť minimálne dvakrát denne a netreba zabúdať ani na medzizubné priestory a jazyk už vedia aj naše deti. Ovládajú i správnu techniku čistenia. Dôležité je však nielen to ako ale i čím si naše zuby čistíme.

Zadnú stranu svojej zubnej pasty si prečíta len minimálny počet ľudí. Stane sa tak, že obal víťazí nad obsahom. Nájsť značku, ktorá by nám vyhovovala po všetkých stránkach nie je vôbec jednoduché. Chceme produkt, ktorý by profesionálne vyčistil naše zuby, ošetril ďasná a zároveň zanechal náš dych svieži. Nemožné? Nie. Prípravky dentálnej starostlivosti Curasept ponúkajú všetky tieto benefity. Ako bonus pridávajú ľahkú dostupnosť v každej DM drogérii a príjemnú cenu.

Taliansky príbeh

Spoločnosť Curasept vznikla v Taliansku v roku 2001. Za 19 rokov svojej existencie sa snaží predovšetkým sprístupniť profesionálne medicínske riešenia v oblasti zubnej hygieny a starostlivosti širokej verejnosti. Každý jeden pacient so svojim špecifickými problémami a potrebami je dôležitý. Každému sa musí teda dostať adekvátna starostlivosť v podobe v podobe vysoko kvalitných dentálnych produktov.

V roku 2002 prišli na trh s originálnym a inovatívnym patentom A.D.S. Anti Diskolorizačný systém umožňuje bežné denné používanie účinnej látky chlórhexidín bez toho, aby sa prejavil jeho vedľajší účinok – hnedožlté zafarbenie zubov. Spoločnosť Curasept sa počas celého svojho pôsobenia na trhu venuje výlučne vývoju a zdokonaľovaniu svojich produktov na precíznu dentálnu starostlivosť.

Curasept produkty sú založené na účinnej látke chlórhexidín. Bojuje s usadzovaním zubného povlaku, zabraňuje vzniku zápalov, áft a krvácaniu ďasien. Jeho vysoké antibakteriálne účinky udržiavajú ústa čisté počas dlhšej doby. Chlórhexidín sa čiastočne vstrebáva do zubnej skloviny a poskytuje tak dlhodobú ochranu pred zubným povlakom. 

Začnite deň so zdravým úsmevom bez chémie

„Priemerná žena použije denne 12 kozmetických prípravkov obsahujúcich 168 chemických prísad. Muži použijú denne 6 prípravkov obsahujúcich 85 chemických látok. Minimálne 60% z toho, čo aplikujeme na svoje telo sa do neho vstrebáva,“ píše vo svojom bestselleri Doba jedová Stacy Malkanová.

Prostriedky na ústnu hygienu sú jednými z prvých, ktoré počas dňa použijeme. Curasept Daycare preto dbá na to, aby ich zloženie bolo pre náš organizmus absolútne nezávadné a aby obsahovali čo najmenej chemických látok. Štruktúra všetkých prípravkov je založená na prírodnej báze, aby boli čo najšetrnejšie aj k veľmi citlivým zubom a ďasnám.

Hlavnou zložkou, ktorú obsahuje každá Curasept ústna voda i Curasept zubná pasta sú esenciálne oleje. Sú známe svojimi antibakteriálnymi a antiseptickými účinkami. V rade prípravkov na ústnu hygienu Daycare preukázateľne znižujú zápaly ďasien a chránia pred zubným kazom, pretože účinne zabraňujú tvorbe zubného povlaku. V produktoch Daycare sa tiež vo väčšej miere využívajú výťažky z liečivých rastlín, ktoré majú podpornú funkciu pri hojení drobných poranení a zápalov.

Curasept ústne vody, zubné pasty i gély neobsahujú alkohol, ktorý vedie k vysúšaniu sliznice v ústach, jej poškodzovaniu a následnému vzniku áft. Neobsahujú ani SLS (Laurylsulfát sodný), ktorý je penivou zložkou vo všetkých šampónoch, sprchových géloch i zubných pastách. Má však dráždivé účinky a narúša bariérovú funkciu kože. Ochutené prípravky na dentálnu starostlivosť sú sladené prírodným brezovým cukrom – xylitolom, ktorý má nízky glykemický index. Preto sú vhodné i pre diabetikov.

Odhaľte tajomstvo krásneho úsmevu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR článok)

Profesionálne produkty na čistenie zubov vo vašej kúpeľni

Nová rada výrobkov Daycare, ktorú Curasept ponúka zabezpečuje komplexnú starostlivosť o zuby i ďasná.  Neobsahuje alkohol, ani SLS (Laurylsulfát sodný. Hlavnou zložkou sú prírodné esenciálne oleje, hlavne mentolový a eukalyptový. Majú antibakteriálne a čistiace účinky, ktoré efektívne bojujú so zubným povlakom a nepríjemným zápachom z úst. 

Ako bonus pridávajú ľahkú dostupnosť v každej DM drogérii a príjemnú cenu. 

Odhaľte tajomstvo krásneho úsmevu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR článok)

Curasept ústna voda je v DM drogériách dostupná v 4 verziách:

  • Sensitive – určená pre ľudí s veľmi citlivými ďasnami. Ak máte sklon k paradontóze, problémy s krvácaním z ďasien, citlivé zubné krčky alebo sa vám často tvoria afty, siahnite práve po tejto ústnej vode. Zároveň obsahuje i dusičnan draselný, ktorý znižuje citlivosť.
  • Whitening – určená ľuďom, ktorí si zakladajú na bieloskvúcom sa úsmeve. Odporúča sa používať po profesionálnom bielení zubov, na udržiavanie požadovaného odtieňa. Prípadne ako efektívny doplnok bežne dostupnej bieliacej zubnej pasty.
  • Cool Mint –  sú určené pre ľudí, zakladajú si na tom, aby mali zdravé zuby, príjemný pocit v ústach a svieži dych. Esenciálne oleje a špeciálne zloženie chráni vaše zuby pred zubným kazom, znižuje bakteriálny povlak a posilňuje zubnú sklovinu. 
  • ECO-BIO – Jemné, prírodné a rastlinné zloženie (bez fluóru, parabénov, SLS, SLES a farbív) bolo navrhnuté na posilnenie prirodzeného obranného systému zubov a ďasien. Ústna voda je dokonale kompatibilná s homeopatickými procedúrami, pretože neobsahuje mentol alebo fluorid. Prítomnosť Xylitolu má pozitívny vplyv aj na pH v ústach, ktoré je menej kyslé, a je preto bezpečnejšie k zubnej sklovine. Glycerofosfát vápenatý chráni zubnú sklovinu pred demineralizáciou. Biologické rastlinné extrakty z harmančeka, šalvie, Echinacea úzkolistá a Čajovník pomáhajú udržiavať zdravú sliznicu vďaka ich dezinfekčnému a upokojujúcemu pôsobeniu. Harmónia éterických olejov z eukalyptu a feniklu dáva tejto jemnej ústnej vode dlhotrvajúcu, sviežu a príjemnú chuť. HARMANČEK má ukľudňujúci účinok vďaka vlastnostiam terpénov, kumarínov a azulénov.

Rada výrobkov Curasept Daycare zahŕňa nielen ústne vody, ale i zubné pasty a kefky. Každá Curasept zubná kefka je charakterizovaná extra mäkkými a flexibilnými štetinami. Tie na rozdiel od tradičných kefiek oveľa efektívnejšie odstraňujú zubný povlak. 

V ponuke má Curasept aj produkty na medzizubnú hygienu. Ergonomické a vysoko flexibilné medzizubné kefky v 14 veľkostiach, z ktorých si vyberie každý. Celkovú dennú rutinu pri čistení zubov ešte treba doplniť o zubné nite. Curasept dentálna niť je dostupná v 6 prevedeniach.

Môžete si tak vyskladať vašu komplexnú starostlivosť o zuby a ďasná na jednom mieste. Predídete tak neefektívnemu kombinovaniu rôznych prípravkov odlišných značiek, ktoré môže viac uškodiť ako pomôcť.

Všetky produkty sú ľahko dostupné v DM drogériách. Za prijateľnú cenu si tak môžete dopriať kvalitnú odborníkmi doporučenú starostlivosť o vaše zuby i ďasná.

Už viete čím si zajtra ráno vyčistíte zuby?

Viac o téme: ZdravieZubyHygienaPR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9