Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fajčenie vám môže zachrániť život: Pozrite si dôkaz

Cigarety nie sú najhoršie, jednému vojakovi zachránili život.
Cigarety nie sú najhoršie, jednému vojakovi zachránili život. (Zdroj: photl.com)

Fajčenie sa považuje za nebezpečnú neresť, ktorá zabíja ľudí a skracuje život. Rakovina pľúc, rakovina hrubého čreva a konečníka, neplodnosť, cukrovka, vredy na žalúdku – to je len zlomok toho, čo všetko môžu spôsobiť cigarety. Lekári zdvíhajú varovný prst a upozorňujú fajčiarov, ako sami seba zabíjajú, keďže vdychujú do pľúc nebezpečný decht. Existujú však aj prípady, kedy cigarety zachránili nejeden ľudský život. Presvedčte sa o tom sami a pozrite si príbeh muža, ktorý prežil vďaka cigaretám!

Objavili sa informácie, že nikotín síce môže poškodiť zdravie, no na druhej strane môže byť užitočný v prevencii demencie, môže pozitívne vplývať na pozornosť, učenie a Alzheimerovu chorobu. Potvrdilo to dokonca už niekoľko výskumov. Takže to nie je ďaleko od skutočnej pravdy... Najnovšie vyšiel najavo prípad, kedy cigarety zachránili ľudský život!

Prežil vďaka krabičke od cigariet

„Môj pradedo bol v prvej svetovej vojne a zúčastnil sa bitky pri rieke Somne vo Francúzsku. Vďaka cigaretám sa vrátil domov živý a zdravý, “ povedal jeden užívateľ internetu, ktorý zverejnil pár obrázkov, ktoré dokazujú, že fajčenie je niekedy pre nás dobré.

Bitka na Somne bolo ozbrojené stretnutie počas prvej svetovej vojny, ktorého sa zúčastnilo Francúzsko spolu s Veľkou Britániou. Považuje sa za jednu z najkrvavejších bitiek v histórii, zahynulo v nej viac ako 1 milión vojakov. Medzi nimi mohol byť i pradedo, no vďaka tomu, že bol fajčiarom a všade so sebou nosil krabičky cigariet, prežil!

„Strelili ho do hrude. Guľka sa ale zastavila na kovovej krabičke na cigarety a zachránila mu život,“ povedal užívateľ internetu.

Prvýkrát mohol byť rád, že jeho pradedo prepadol tejto neresti. Nebyť cigariet, nikdy by sa už nevrátil domov..

Aké pozitívne účinky môžu mať cigarety?

  • Nikotín zlepšuje pozornosť a pracovné učenie.
  • Je užitočný v prevencii demencie.
  • Odstraňuje stres.
  • Znižuje riziko Parkinsonovej choroby.
  • Znižuje riziko obezity
  • Spaľuje kalórie a znižuje metabolizmus.

V súvislosti s cigaretami sa hovorí hlavne o nikotíne, ako o liečivej látke. Avšak treba myslieť na to, že je to len jedna z päťtisíc chemických látok, ktoré obsahuje cigaretový dym. Čo s ďalšími látkami?

Prečítajte si na Vyšetrení, aké výhody môže mať fajčenie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9