Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

12 každodenných NÁVYKOV, vďaka ktorým rýchlo PRIBERIETE: SABOTUJÚ úsilie o CHUDNUTIE!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chcete svoje telo v spaľovaní tukov viac popohnať? V tom prípade by ste sa mali vyhýbať určitým veciam, ktoré vás len vzdiaľujú od vysnívanej postavy. Ktoré z nich spomaľujú chudnutie?

Zabudnite na tieto návyky, ktoré majú na svedomí všetko možné, len nie chudnutie: 

Vyhýbate sa sacharidom a tukom

Ak si chcete oslabiť imunitný systém, ste na "dobrej" ceste. Ak nebudete mať zdravú vyváženú stravu, hrozí vám nedostatok vitamínov a zdravotné problémy, ako napr. tie srdcové. Z týchto dôvodov by ste nikdy nemali vylúčiť zo stravy sacharidy a zdravé tuky v snahe schudnúť. Takáto nerovnováha v jedle iba spôsobí, že priberiete. Ak chcete schudnúť bez kompromisov v príjme sacharidov a tukov, konzumujte väčšinou komplexné sacharidy a nenasýtené tuky.

Čítajte tiež: Podľa ZUBOV spoznáte PROBLÉM v tele: Takto sa prejavia CHOROBY v ústnej dutine!

Užívate gumové vitamíny

Aj keď vediete zdravý životný štýl so správnou diétou a návykmi, to ešte neznamená, že budete chudnúť. Ak máte pocit, že sa to týka práve vás, môže to byť kvôli doplnkom, ktoré užívate. Ak beriete vitamínové doplnky vo forme gumových vitamínov, niet divu, prečo sa váha zastavila na jednom čísle. Gumové vitamíny totiž obsahujú v porovnaní s bežnými tabletkami pridaný cukor. Vďaka týmto doplnkom môžete dokonca pomaly priberať, pretože sa výrazne spomaľuje proces chudnutia.

Vynechávate obed

Niekedy ste celý deň tak zaneprázdnení, že zabudnete na hlavné jedlo. Niektorí však veria, že vynechávanie jedál im z dlhodobého hľadiska len prospeje a oni budú chudnúť. Omyl! Ak nebudete jesť dostatok jedla, budete unavení a v strese, čo zvyšuje chuť k jedlu. Môže sa stať, že neskôr pocítite taký hlad, že sa vrhnete na všetko, čo uvidíte v chladničke. To tiež vedie k hormonálnej nerovnováhe, ktorá môže spomaliť váš metabolizmus a spôsobiť, že prestanete spaľovať tuky.

12 každodenných NÁVYKOV, vďaka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Často ste zatvorení doma

Slnečné svetlo prospieva vášmu zdraviu. Keď sa telo príliš nevystavuje prirodzenému svetlu, začne ukladať viac tuku. Jedna štúdia odhalila, že keď denné svetlo preniká do pokožky, dostane sa priamo do tukových buniek. To spôsobuje, že telo ukladá menej tuku, pretože veľkosť lipidových kvapôčok sa zmenšuje a uvoľňuje von z bunky. Pokúste sa získať dennú dávku prirodzeného denného svetla tým, že zostanete vonku aspoň 30 minút.

Zanedbávate príjem horčíka

Horčík je životne dôležitý pre zdravie srdca a nervové impulzy. Dokonca zlepšuje citlivosť na inzulín a reguluje hladinu glukózy vo vašom tele. Zvýšením príjmu horčíka si môžete udržať zdravú hmotnosť. Nedostatok horčíka však môže sabotovať vaše úsilie o chudnutie. Medzi zdravé potraviny, bohaté na horčík, patria orechy, mastné ryby, strukoviny a horká čokoláda.

Ste posadnutí avokádom

Avokádo je považované za superpotravinu so širokým sortimentom zdravých nenasýtených tukov, minerálov, antioxidantov a ďalších užitočných živín. Vďaka svojej sláve a nutričným hodnotám je u mnohých základom takmer každého jedla.

Zabúdajú však kontrolovať jeho príjem a zdanlivo ignorujú skutočnosť, že avokádo je bohaté na kalórie. To znamená, že konzumácia veľkého množstva avokáda vám pomôže v priberaní! Ak chcete schudnúť a zároveň využívať výhody tohto ovocia, odporúča sa jesť nie viac ako polovicu avokáda denne.

12 každodenných NÁVYKOV, vďaka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ste príliš tvrdí na svoje telo

Pravidelné cvičenie je nielen skvelý spôsob, ako schudnúť, ale je skutočne účinné pri znižovaní úrovne stresu. Existuje však niečo, čo sa nazýva nadmerné cvičenie, čo má na vaše telo opačný účinok. Je považovaný za jeden z mnohých nezdravých návykov na priberanie, pretože zvyšuje hladinu kortizolu, čo spôsobuje, že máte chuť na viac jedla. Najlepšie je dopriať si 150 minút mierneho aeróbneho cvičenia týždenne a precvičovať hlavné svalové skupiny dvakrát týždenne.

Úplne ste vylúčili cukor

Uplatnenie prístupu „nulového cukru“ pri chudnutí vám z dlhodobého hľadiska neprinesie nič dobré. Umelé sladidlá môžu na chvíľu pomôcť pri znižovaní kalórií, ale ak sa ich budete držať, môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. Zistilo sa, že náhrady cukru sú spojené s cukrovkou a obezitou. Môžu zvýšiť vašu chuť na sladké dobroty, vďaka čomu priberiete. Dajte prednosť radšej verziám potravín, ktoré nie sú light.

Užívate veľa prírodných sladidiel

Skvelými alternatívami cukru sú prírodné sladidlá ako med alebo javorový sirup. Napriek svojim zdraviu prospešným vlastnostiam stále však obsahujú určité množstvo cukru. Polievková lyžica medu môže obsahovať až 17 gramov cukru, zatiaľ čo lyžica javorového sirupu má 12 gramov. Nie je potrebné úplne sa vyhýbať jedlu s týmito sladidlami, ale musíte ich konzumovať s mierou.

Chodievate často na akcie s priateľmi

Keď jete spoločne s rodinou alebo priateľmi, zvyčajne skonzumujete oveľa viac jedla, ako ste pôvodne plánovali. Aj keď už nevládzete, predsa len zjete celý tanier. Pocit viny a hanby, že ste nechali jedlo na tanieri, môže byť silnejší než vy! Ak mávate časté návštevy u rodiny či akcie s priateľmi, ručička na váhe sa môže posúvať pomaly smerom nahor.

Preferujete kávu s mliekom

Káva nemôže spôsobiť priberanie, pokiaľ do nej nezačnete pridávať určité ďalšie prísady, ktoré zvýraznia jej chuť. Týmito zložkami sú hlavne cukor, mlieko a smotana. Mnoho ľudí si dáva radšej kávu sladenú, mliečnu alebo krémovú než jednoduchú šálku čierneho moku.

12 každodenných NÁVYKOV, vďaka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Výsledkom je to, že sa obsah cukru a tuku v nápoji naakumuluje, čo výrazne zvýši počet kalórií vo vašej káve. Šálka ​​mliečneho cappuccina obsahuje 110 kalórií, zatiaľ čo šálka tmavej praženej kávy obsahuje iba 4 kalórie.

Nosievate úzke džínsy

Vďaka nim síce vyzeráte štíhlejšie, ale ich časté nosenie môže viesť k niektorým zdravotným problémom. Tieto druhy džínsov stláčajú celú dolnú časť tela - zadok, stehná a jadro, čo bráni svalom vykonávať svoje podporné funkcie. Vďaka tlaku sú tieto svaly uvoľnené, akonáhle si vyzlečiete rifle a začnete pôsobiť ochabnuto. Odporúča sa prejsť na uvoľnenejšie štýly džínsov a vždy, keď si dáte tieto rifle, po vyzlečení by ste si mali masírovať jadro a členky.

Viac o téme: ZdravieJedloChudnutiePrevenciaPriberanieNávyky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9