Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

NAJLEPŠIE potraviny, ktoré zaženú PROBLÉMY s močovým mechúrom: Dajú dokopy dôležitý ORGÁN!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nezáleží na tom, či máte citlivý močový mechúr alebo či vás trápia infekcie len raz za čas. Tak či tak môžete siahnuť po potravinách, ktoré udržia tento orgán vo fit forme a upokoja ho.

Taktiež by ste mali vedieť o jedlách, ktoré by močový mechúr mohli zbytočne podráždiť. Ide o výrobky z paradajok, citrusové plody, korenené jedlá a umelé sladidlá. Tiež by ste sa mali vyhýbať alkoholu a káve. Vedieť, čomu sa vyhnúť, nestačí, preto trendingposts.net uvádza10 potravín vhodných pre močový mechúr, ktoré by ste mali zaradiť do svojho jedálnička.

Čítajte tiež: Podľa ZUBOV spoznáte PROBLÉM v tele: Takto sa prejavia CHOROBY v ústnej dutine!

Tekvica

Vďaka svojmu obsahu, ktorý tvoria komplexné sacharidy a vláknina, podporuje pravidelné vyprázdňovanie, ktoré je pre zdravie močového mechúra dôležité. Tieto výživné látky ho navyše nezaťažujú, ale naopak, posilňujú ho.

Zemiaky

Zemiaky možno považovať za ideálnu potravinu, ktorá nedráždi močový mechúr. Na svete je viac ako 4 000 rôznych odrôd zemiakov, takže existuje veľa možností na výber. Najlepšou voľbou pre zdravý močový mechúr sú červenohnedé zemiaky a sladké zemiaky, resp. batáty.

Banány

Banány sú známe pre svoj vysoký obsah draslíka a vlákniny. Tieto živiny podporujú dobré vyprázdňovanie a vyplavujú toxíny z močových ciest. Nejde o citrusové plody, čo znamená, že nebudú dráždiť močový mechúr. Dokonca poskytnú rôzne živiny, ktoré sú potrebné vo vyváženej strave.

NAJLEPŠIE potraviny, ktoré zaženú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Celozrnné potraviny

Celozrnné potraviny dodajú zdravé sacharidy, ktoré vášmu močovému mechúru nespôsobia žiadne problémy. Na výber máte množstvo celých zŕn, ako je quinoa, ovos, ryža a ďalšie. Celé zrná nie sú spravidla drahé a väčšinu z nich dostanete v každom obchode s potravinami.

Hrušky

V skutočnosti sa verí, že konzumácia ovocia v tvare telesných orgánov môže konkrétnym časttiam na tele pomôcť. Ako sa ukazuje, ľudský močový mechúr je tvarovaný rovnako ako hruška. Hrušky sú zdravé, pretože majú nízky obsah cukru, ale uspokoja vaše chute na sladké. Obsahujú asi 100 kalórií na porciu a sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá napomáha pravidelnému vyprázdňovaniu. Tieto plody sú tiež bohaté na antioxidanty, ktoré odstraňujú toxíny z tela.

Zelené fazuľky

Nielenže dodajú vášmu jedlu príjemnú farbu, ale poskytnú 31 kalórií na 1 šálku porcie. Môžu sa jesť surové, alebo ich môžete variť, piecť alebo jesť so svojimi šalátmi. Zelené fazule sú dobrým zdrojom vitamínu A, C a K a dokonca majú antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú dobrému fungovaniu močového mechúra.

Vajcia

Vajcia sú bohaté na bielkoviny a obsahujú veľké množstvo aminokyselín, dôležitých pre telo. Predstavujú vynikajúci zdroj bielkovín, ktoré nedráždia močový mechúr. Mnohí ich ocenia hlavne pri diétach, alebo keď chcú zhodiť prebytočné kilogramy. Dávajte si však pozor na množstvo. Príliš veľa skonzumovaných vajec na jedno posedenie by mohlo spôsobiť určité zdravotné problémy.

NAJLEPŠIE potraviny, ktoré zaženú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Orechy

Mandle, arašidy a kešu orechy sú plné bielkovín a zdravých tukov, ktoré vaše telo potrebuje. Predstavujú jednu z najlepších riešení, keď vás prepadne hlad. Hoci sú považované za zdraviu prospešné, niektoré orechy môžu spôsobiť podráždenie močového mechúra. Držte sa radšej mandlí, kešu orechov a arašidov.

Chudé bielkoviny

Najlepšie druhy chudých bielkovín sa nachádzajú v kuracom mäse, morčacom mäse, rybách, nízkotučnom hovädziom a bravčovom mäse. Ich výživová hodnota sa ešte viac zvýši vtedy, keď ich uvaríte na pare. Vďaka tomuto spôsobu varenia ich telo ľahko strávi a močový mechúr nebude musieť urobiť prácu navyše, aby odfiltroval nežiadúce látky.

Chlieb

Podobne ako pri celých zrnách, aj celozrnný chlieb poskytne zdravé sacharidy, koré nevplývajú negatívne na váš močový mechúr.

Viac o téme: PotravinyZdraviePrevenciaMočový mechúr
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9