Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nestrávte celý život bojom s CELULITÍDOU: Odborníci odhalili, čo skutočne FUNGUJE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Celulitída. Verná kamarátka našej kože, ktorej nie a nie sa zbaviť. Podľa výskumov trpí ňou na svete až 90% žien! Bojom proti celulitíde môžete stráviť celý život. Najčastejšie je za tým genetika, čo znamená, že nezaberie žiadne cvičenie ani diéta. Existuje však niekoľko spôsobov, ako ju minimalizovať.

Celulitída alebo inak povedané pomarančová koža, vzniká pre nedostatočnú schopnosť organizmu prirodzene odbúrať prebytočný odpadový materiál, toxíny a kyseliny. Hromadia sa v tukových bunkách pod kožou a vzniká nepekný vzhľad. Dermatológovia majú za to, že i keď zbaviť sa celulitídy úplne je takmer nemožné, možno ju dostať pod kontrolu a vyformovať krajší zadok či stehná, kde sa najčastejšie objavuje. Najdôležitejšia je dostatočná hydratácia, pohyb a výživa plná vitamínov a minerálov.

Čítajte tiež: OLEJ, ktorý dá do poriadku obličky: Rozpúšťa ľadvinové KAMENE a zlepšuje potenciu!

Ako hodnotia dermatológovia najčastejšie používané prostriedky a postupy proti pomarančovej koži?

1. Hĺbková masáž

Je to masáž, ktorá využíva špeciálne vákuové zariadenie a valčeky. Dermatológovia tvrdia, že môžu napomáhať cirkulácii a zlepšiť tak vzhľad pokožky. Jediným problémom je, že účinky nie sú dlhodobé. Na ich udržanie je potrebné, aby masáže boli pravidelné, ideálne raz týždenne. Nevýhodou tohto postupu je jeho cena, keďže ide o dlhodobú záležitosť.

2. Krémy

Neexistuje žiadny vedecký dôkaz o účinnosti krémov proti celulitíde. Môže však pokožku hydratovať, takže vyzerá pevnejšie. Váš zadok bude určite vyzerať lepšie, ale zázraky nečakajte. Podobne ako pri hĺbkových masážach, poskytujú krémy krátkodobé účinky. Nedajte sa oklamať reklamou a neinvestujte do zbytočne drahých, rovnakú službu vám urobia aj lacnejšie. Dajte im aspoň 8 týždňov, kým sa dostavia nejaké výsledky.

Nestrávte celý život bojom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Suché kefovanie tela

Dermatológovia tvrdia, že suché kefovanie môže byť účinné, ale opäť by ste sa nemali spoliehať na to, že uvidíte veľké výsledky. Okrem toho je potrebné tento postup opakovať dlhodobo. Dobrou správou je, že takéto čistenie tela si môžete robiť samy. Ak ste o tom ešte nepočuli, ide o to, že po suchej koži prechádzate kefou, najvhodnejšie z prírodného materiálu. Pred tým, než sa do suchého kefovania pustíte, sa môžete poradiť s dermatológom, ktorý vám ukáže vhodný spôsob, ako na to. V prípade, že máte na koži nejaké poranenie, suché kefovanie vynechajte, aby ste si nepreniesli infekciu aj na iné miesta.

Jednoduchý návod na suché kefovanie

Pokožku kefujte krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek. Na tenkú pokožku používajte mierny tlak a na hrubšiu pokožku použite silnejšiu kefu. Po suchom kefovaní sa osprchujte, aby ste odstránili suchú pokožku. Potom naneste na telo trochu oleja na vyhladenie kože.

4. Rádiofrekvenčné spevňovanie kože

Výskum ukázal, že vysokofrekvenčné zariadenia sú pri znižovaní celulitídy naozaj účinné. V štúdii bolo testovaných 16 ľudí. Tento typ liečenia absolvovali dvakrát týždenne počas šiestich týždňov a došlo k 71,87 % zníženiu obvodu stehna a 25 % zlepšeniu celulitídy. Využívaním vysokofrekvenčnej energie na zahrievanie tuku sa pokožka napne a zvyšuje sa krvný obeh, čo po čase pomáha eliminovať výskyt celulitídy.

5. Špeciálne profesionálne ošetrenie pokožky

Dermatológovia tvrdia, že niektoré špeciálne postupy, napríklad tzv. cellfina či rázové akustické vlny môžu byť pri znižovaní celulitídy tiež veľmi účinné. Vždy sa treba poradiť s dermatológom, je to o individuálnom prístupe. Efekt trvajúci naveky však neexistuje, hovoríme o dvoj- či trojročnom období.

Viac o téme: KožaZdravieCelulitídaChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9