Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Potraviny, ktorými by sa mala zásobiť každá žena: Vynikajú účinkami na zdravie a krásu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci sme si veľmi podobní, predsa len sa mužské a ženské telo líši v množstve drobných detailov. Treba to brať do úvahy aj pri voľbe stravy. Čo najviac prospieva nežnejšiemu pohlaviu?

Čo sa týka stravovania, medzi mužmi a ženami nie sú výrazne nutričné rozdiely v príjme potravy. Vo všeobecnosti však platí, že muži majú viac svalovej hmoty a rýchlejší metabolizmus oproti ženám. Preto nie je prekvapením, že skonzumujú menej ako mužské pohlavie. Ženy na druhej strane prechádzajú rôznymi fázami cyklu, čo môže ovplyvniť ich chute, aj množstvo jedla, ktoré zjedia. Počas menštruácie potrebuje ich telo väčší prísun vitamínov a minerálov. Ako sa píše na timesofindia.indiatimes.com, aby bola žena zdravá, mal by jej jedálniček obsahovať tieto potraviny.

Čítajte tiež: NAJLEPŠIE nápoje, po ktorých zaspíte ako bábätko: Tieto tekutiny sa postarajú o dokonalý relax!

Mastné ryby

Pre ženy je dôležité, aby ich jedálniček obsahoval mastné ryby, ako sú losos, makrela, alebo sardinky. Dopriať by si ich mali aspoň raz, alebo dvakrát za týždeň. Ryby sú bohaté na železo a omega-3 mastné kyseliny, vďaka ktorým je telo dostatočne silné, aby bojovalo s mnohými zdravotnými problémami. Okrem toho omega-3 kyseliny pomáhajú predchádzať depresii, hypertenzii, bolestiam kĺbov a dokonca aj ochoreniam srdca.

Mlieko a jogurt

Ženy častejšie ako muži trpia na nedostatok vápnika. Príliš málo tohto minerálu v tele môže spôsobiť lámavosť kostí. Ženy by preto nemali zabúdať na konzumáciu mlieka a jogurtov, pretože sú vynikajúcim zdrojom vápnika. Okrem toho jogurt prospieva zdraviu čriev a správnemu tráveniu. Obsahuje dokonca draslík a horčík, ktoré pomáhajú regulovať krvný tlak a zabraňujú zvýšeniu hladiny cukru v krvi.

Potraviny, ktorými by sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Fazuľa

Fazuľa je skvelým zdrojom bielkoviny a vlákniny, zasýti na dlhší čas a vy sa nebudete prejedať. Má nízky obsah tuku. Jej konzumáciou ochránite svoje srdce a aj svoje prsia pred rakovinou. Fazuľa zohráva dôležitú úlohu pri stabilizácii hormónov.

Ľanové semená 

Hoci sú ľanové semená drobné, sú nabité množstvom vitamínov a minerálov. Obsahujú vitamín B, C, E, K, železo, vápnik, draslík, luteín, fosfor, či horčík. Sú zdrojom omega-3, omega-6 a omega -9 mastných kyselín. Nesmieme zabudnúť, že sú plné vlákniny, proteínov a známych antioxidantov. Konzumáciou ľanových semien ochránite svoje srdce a cievy, zlepšujú trávenie, poradia si so zápchou aj hnačkou a detoxikujú telo. Pomáhajú zatočiť s nervozitou, depresiou a únavou. Ľanové semená obsahujú antioxidanty, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi.

Paradajky

Paradajky, vďaka obsahu lykopénu, ochránia ženy pred rakovinou prsníka. Obsahujú tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú predchádzať oxidačnému stresu. Ochránia vaše srdce. Vďaka lykopénu budete vyzerať mladšie a ochránia vás pred UV žiarením.

Potraviny, ktorými by sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Viac o téme: PotravinyZdravieŽenyPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9