Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Potraviny, ktoré rozpustia brušný tuk: Zaútočte na pneumatiku v oblasti pása!

Zaútočte na tuky v okolí brucha!
Zaútočte na tuky v okolí brucha! (Zdroj: thinkstock.com)

Hľadáte účinné zbrane, ktorými by ste zaútočili na problémovú partiu v okolí brucha? Nie je nič jednoduchšie, ako sa zamerať na určité potraviny, ktoré vám pomôžu v tomto boji. Nezabúdajte, že to, čo jete, hrá významnú úlohu v tom, či bude vaše telo ukladať brušný tuk.

Brušné tukové záhyby dajú do pozoru určité potraviny, vďaka ktorým schudnete a dokonca sa vám zlepší celkové zdravie. V prvom rade treba zdôrazniť, že ruka v ruke so správnym jedalníčkom ide aj cvičenie a obmedzenie jedál, ktoré sú zodpovedné za tuky v páse.

„Brušný resp. vnútorný tuk sa redukuje prostredníctvom konzumácie správnej vyváženej stravy, vhodným cvičením a najmä obmedzením zvýšenej konzumácie rýchlych cukrov, najmä sladkostí a sladených nápojov, alkoholu a nasýtených tukov (prerastené nekvalitné mäso obrastené tukom),“ povedal výživový poradca Ing. Libor Javro.

Celozrnné potraviny

Podľa nutričného špecialistu patria do správnej výživy celozrnné potraviny. Obsahujú veľa vitamínu B a zlepšujú trávenie, za čo môže vysoký obsah vlákniny. Tak nebudete mať pocit hladu krátko po najedení, ako to býva u niektorých potravín s vysokým obsahom cukru. Ľudia, ktorí jedia celozrnnú múku, si dokážu lepšie kontrolovať svoju hmotnosť!

Zemiaky a ryža

Zdá sa vám, že po nich tučniete? Nemusíte z nich priberať! Veľmi záleží na tom, ako si zemiaky či ryžu pripravíte a skombinujete. Vynechajte masť či olej pri príprave pokrmu a skúste si spraviť z prílohy hlavné jedlo! Je množstvo chutných jedál, ktoré si pripravíte bez toho, že by ste tým ohrozili štíhlu líniu.

Ryby

Nielenže obsahujú zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny, ale pomáhajú udržať štíhlu líniu.

Orechy

Podobne sú na tom orechy, ktoré sú pri snahe zredukovať hmotnosť výborným pomocníkom. Týka sa to hlavne vlašských orechov. Stačí pár orechov pred jedlom a naštartujete si metabolizmus, zníži sa vám pocit hladu a nakoniec zjete menšie porcie! Máte vlčí hlad? Siahnite po orechoch!

Taktiež vám na ceste za štíhlou líniou pomôže kvalitné mäso, mlieko a mliečne výrobky, strukoviny, semienka atď.

Všetky potraviny musia byť samozrejme konzumované vo vhodnom množstve a v správnu dobu. Taktiež nesmieme zabúdať na  vhodný pitný režim prostredníctvom nesladených vôd a nápojov,“ upozorňuje Ing. Libor Javro.

Ak k tomu pridáte kardio cvičenie, štíhlu líniu budete mať na dosah. Zbohom brušný tuk!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9