Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tajná ZBRAŇ, ktorá udrží ZÁZVOR čerstvý 5 mesiacov: Koniec s vyschnutým kúskom, takto ho SKLADUJTE

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pexels.com)

Byť v zime bez zázvoru chce peknú dávku odvahy. Ide totiž o účinného pomocníka, ktorý posilňuje imunitu a posúži i vtedy, keď vás choroba "dostane". Čo robiť, aby vydržal čo najdlhšie?

Zázvor je so svojou pikantnou a aromatickou chuťou doslova kulinárskou superhviezdou, ktorá dokáže dodať vašim jedlám šmrnc! Čo sa však stane, keď nedokážete rýchlo spotrebovať celý koreň zázvoru, je úplne jasné: poputuje do koša. Zoznámte sa s mrazničkou - tajným trikom na udržanie čerstvého zázvoru na dlhšiu dobu, ako sa píše na tastingtable.com.

Prečo práve mraznička? 

Na rozdiel od mnohých iných čerstvých surovín sa zázvoru darí v prostredí mrazničky z jedného dôvodu. Nevysychá tak rýchlo. Nízka teplota zachová jeho prenikavú chuť a umožní vám mať zázvor po ruke kedykoľvek ho budete potrebovať. Navyše, zmrazenie koreňa zázvoru môže výrazne predĺžiť jeho trvanlivosť. Keď ho rozmrazíte, vydrží až päť mesiacov.

Jednou z najväčších výhod zmrazenia zázvoru je fakt, že je neuveriteľne všestranný. Mrazený zázvor môžete nastrúhať priamo do svojich receptov, čím sa eliminuje potreba rozmrazovať ho vopred. Ak ho potrebujete rozmraziť, je to jednoduché. V 15-sekundových intervaloch ohrievajte koreň v mikrovlnnej rúre, kým ho nebudete môcť nakrájať. To znamená, že si môžete vychutnať rovnaký štipľavý, korenistý nádych, aký poskytuje čerstvý zázvor, bez akýchkoľvek problémov. Či už šľaháte praženicu, pridávate šmrnc do marinád alebo varíte upokojujúcu šálku zázvorového čaju, mať po ruke mrazený zázvor je nový trik!

Tajná ZBRAŇ, ktorá udrží
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako na to? 

Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, začnite s čerstvým, neošúpaným koreňom zázvoru. Hľadajte zázvor, ktorý je pevný a má hladkú a napnutú pokožku. Vyhnite sa zázvoru, ktorý je pokrčený alebo má mäkké škvrny. Koreň zázvoru nakrájajte alebo nalámte na menšie, zvládnuteľné kúsky. Môžu byť také veľké alebo malé, ako chcete, ale zvážte svoje typické použitie. S menšími porciami sa však ľahšie pracuje.

Jednotlivo zabaľte každú porciu zázvoru do plastovej fólie. Tento krok pomáha predchádzať spáleniu mrazom a zachováva chuť a textúru zázvoru. Zabalené porcie vložte do vzduchotesnej nádoby alebo uzatvárateľných mraziacich vrecúšok. Pred zapečatením sa uistite, že ste odstránili čo najviac vzduchu, aby ste minimalizovali riziko popálenia mrazom. Nezabudnite označiť svoju nádobu alebo vrecká dátumom zmrazenia, aby ste mali prehľad o ich čerstvosti.

Už sa nemusíte obávať, že budete plytvať so zázvorom alebo, že by stratil svoju chuť v dôsledku vysychania!

Viac o téme: MrazničkaSkladovanieZázvor
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9