Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SLADKÁ pochúťka, ktorá pripraví vaše TELO do PLAVIEK: ZASÝTI a zníži vysoký krvný tlak

Zobraziť galériu (2)

Je chutný a v lete dokonale osvieži. Ak chcete schudnúť do plaviek, je tou ideálnou voľbou. Hoci je sladký, má málo kalórií a množstvo výživných látok. Vedeli ste o tom, že červený melón je v skutočnosti zelenina?

Konzumáciou melónu sa dopracujete k vysnívanej postave a zlepšíte aj svoj zdravotný stav! Taký je melón, ktorý obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok a vitamíny A, B a C. O nich je známe, že zlepšujú imunitu, dodajú pokožke lesk a elasticitu, podporujú rast a kvalitu nechtov a vlasov. Minerály a antioxoxidanty v melóne zatočia s civilizačnými ochoreniami ako je vysoký krvný tlak, cholesterol, či cukrovka typu 2. Je tiež dobrým zdrojom lykopénu, karotenoidu, ktorý môže chrániť pred rakovinou a kardiovaskulárnymi chorobami. Pomáha odvádzať nadbytočnú vodu z tela a nezaťažuje pritom obličky, ako sa píše na livestrong.com.

Čítajte tiež: OCHLADIA telo a ZABRÁNIA nadmernému POTENIU: Potraviny, ktoré odporúča ODBORNÍK počas LETA!

S melónom k štíhlej postave

Konzumácia melónu vám pomôže schudnúť, pretože nie je veľmi kalorický. Prírodné cukry, ktoré sa v ňom nachádzajú, uspokoja túžbu tela po niečom sladkom. V dvoch šálkach melónu sa síce nachádza 20 gramov cukru, no v skutočnosti to nie je veľa. Nezabúdajte, že vaše telo cukor potrebuje. Oveľa lepšie bude fungovať, keď ho dostane z ovocia a zeleniny, ako zo spracovaných potravín.

Porovnanie kalórií:  

  • jablko - 130 kalórií
  • banán - 110 kalórií
  • hruška - 100 kalórií
  • 2 šálky melónu - 80 kalórií

SLADKÁ pochúťka, ktorá pripraví
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zvyšuje pocit sýtosti

Vodný melón nie je len skvelý na chudnutie. Je tiež nabitý vitamínmi a minerálmi, ktoré zvyknú mnohí konzumovať pomenej. Medzi tieto základné živiny patrí draslík, vitamín C a kyselina listová. Nedávna štúdia zverejnená spoločnosťou Nutrients skúmala, ako konzumácia melónu ovplyvnila reakciu na sýtosť a kardiometabolické rizikové faktory u dospelých s obezitou a nadváhou. Vedci pozorovali dve skupiny ľudí. Kým v prvej jedli pozorovaní dve šálky melónu každý deň po dobu štyroch týždňov, v druhej konzumovali sušienky s nízkym obsahom tuku. Výskumníci zistili, že melón zvyšoval pocit sýtosti. Po štyroch týždňov melónová skupina zaznamenala zníženú telesnú hmotnosť aj pokles krvného tlaku.

Ako pôsobí melón na naše telo?

  • podporuje trávenie
  • pomáha pri problémoch s vyprázdňovaním
  • odvodňuje
  • podporuje imunitný systém
  • upokojuje
Viac o téme: ZdravieMelónPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9