Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

OCHLADIA telo a ZABRÁNIA nadmernému POTENIU: Potraviny, ktoré odporúča ODBORNÍK počas LETA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

S rastúcimi teplotami prichádza častý problém. Nadmerné potenie. Hoci klimatizácia alebo studený nápoj môžu priniesť dočasnú úľavu, je tu niečo, čo môže pomôcť čeliť nepríjemnému poteniu po dlhšiu dobu. Stačí zmeniť stravu!

Podľa odborníka na výživu a wellness Avni Kaula, nám určité potraviny pomôžu lepšie zvládnuť horúčavy. Stačí si vybrať len tie správne!

Voda

Žiadne prekvapenie. Počas dňa majte pri sebe fľašu s vodou, aby ste ju mali pred očami a mohli sa kedykoľvek napiť. Taktiež sa ráta aj ovocie a zelenina s vysokým obsahom vody, ako napr. karfiol, špenát, brokolica, melón, pomaranče, jahody, uhorky a hrozno, radí indianexpress.com.

Čítajte tiež: Nepríjemný SIGNÁL, že nezvládate HORÚČAVY: Pohľad na NOHY prezradí letný PROBLÉM

Potraviny bohaté na vápnik

Vápnik je ďalší úžasný minerál, ktorý reguluje vašu telesnú teplotu a pomáha potláčať pot. Aby ste si zabezpečili dennú dávku vápnika, pridajte do ranných cereálií mlieko, dajte si ľanové/sezamové semiačka a na obed si pripravte tvaroh. Tak sa ochránite pred nadmerným potom.

OCHLADIA telo a ZABRÁNIA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Potraviny bohaté na horčík

Mandle sú skvelým zdrojom horčíka, taktiež zlepšujú trávenie a posilňujú imunitný systém. Pomôcť môžu aj ďalšie potraviny bohaté na tento minerál, ako napríklad tekvica, špenát a sójové bôby.

Banány

Banány sú bohaté na draslík. Čo to znamená pre vaše telo? Draslík je elektrolyt, ktorý pomáha udržiavať hydratáciu v tele.

OCHLADIA telo a ZABRÁNIA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Sladké zemiaky

Sladké zemiaky, resp. batáty sú bohaté na dôležité vitamíny a majú schopnosť upokojiť vaše nervy, bojovať proti stresu a znížiť krvný tlak, čo pomáha znižovať zároveň aj nadmerné potenie.

Ovos

Ovos je bohatý na vlákninu a má nízke množstvo tuku, ktorý telo ľahko strávi. To znamená, že nemusí toľko pracovať, aby ho odbúralo, čím zabráni poteniu.

Zelený čaj

Zelený čaj je pomerne známy svojimi upokojujúcimi účinkami vďaka prítomnosti antioxidantov, ktoré pomáhajú ochladiť nervový systém a udržiavať pot na uzde.

 

Viac o téme: PotravinyZdraviePotenieStrava
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9