Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Feferónky nie sú len prídavok na pizzi: Vplyv na črevnú sliznicu, po ktorom nastanú zmeny!

(Zdroj: gettyimages.com)

Pálivé potraviny síce niektorí ľudia nemusia kvôli ich ostrej chuti, ktorá spôsobuje oheň v krku, no nevedia o čo prichádzajú! Sú veľmi priaznivé na ľudské zdravie a majú množstvo zdravotných výhod. Jednými z nich sú feferónky, ktoré by rozhodne nemali mať svoje miesto len raz za čas ako súčasť pizze!

Ak si pochutnáme na feferónkach, zvyčajne je to len občas. Buď sú prílohou k nejakému jedlu, alebo ich zjeme s pizzou, kde sa s nimi stretávame najčastejšie. Veľká škoda! Ani neviete, o čo prichádzate!

Feferónky sú výnimočné svojím obsahom kapsaicínu a vitamínu B a C. Predstavujú prírodné anestetikum a sú účinným afrodiziakom. Povzbudzujú metabolizmus, ktorý naštartujú na plné obrátky a podporujú chudnutie a spaľovanie tukov. 

Čítajte tiež: Ako z cvikle vyťažiť čo najviac? Robte toto a získate z nej maximum!

Útočí na črevné parazity

Tento druh zeleniny je veľmi všestranný a účinkuje od nádchy až po črevné parazity! Feferónky si poradia s oboma problémami. Je jedno, či sa chcete konečne zbaviť otravných vreckoviek a upchatého nosa alebo bojujete s rôznymi črevnými baktériami vyvolávajúcimi hnačku. Feferonky su trefa do čierneho!

Základom je spomínaný kapsaicín, ktorý pomáha pacientom s nádchou a prechladnutím. Táto látka sa bežne pridáva do liečivých mastí a gélov, ktoré sa používajú hlavne v Južnej Amerike. Hoci si každý kapsaicín vo feferónkach predstavuje ako pocit, ktorý pripomína popálenie, existuje jednoduchá pomoc! Táto látka je dobre rozpustná v tukoch a alkohole. Preto môžete pikantné jedlo zapiť napr. pohárom mlieka. 

Látky vo feferónkach vyvolávajú zmeny v črevnej sliznici, ktorá sa následkom toho stáva odolnejšou voči baktériám. Navyše, podporujú chuť k jedlu a čo o nich málokto vie je fakt, že môžu dráždiť pohlavné a močové ústrojenstvo. Práve preto sú feferónky uznávaným afrodiziakum. 

Viac o téme: ZeleninaZdravieChilli papričkyFeferónky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9