Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čo dokážu SLIVKY, keď ich dáte do MRAZNIČKY? Úžasná PREMENA letného ovocia!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Je bohatá na minerály a vitamíny, považuje sa za skvelú prevenciu pred rôznymi ochoreniami a navyše poteší chuťové poháriky! Reč je o slivkách, ktoré práve v tomto období dozrievajú v našich končinách. Keď toto ovocie dáte do mrazničky, môžete očakávať príjemnú zmenu!


Ako pomôžu?

Dokážu liečiť a pomôžu aj pri chudnutí! Slivky sú doslova zdravou bombou pre naše zdravie! Obsahujú železo, ktoré pozitívne vplýva na stavbu červených krviniek, taktiež draslík, ktorý reguluje krvný tlak a nechýbajú ani vitamíny skupiny B, ako napr. niacín, vitamín B6, ktoré prispievajú k metabolizmu bielkovín a tukov v tele. 

Čítajte tiež: Najohrozenejšie časti tela podľa ASTROLÓGIE: Ako je to u jednotlivých ZNAMENÍ zverokruhu!

Veľkou výhodou sliviek je fakt, že neobsahuje veľa kalórií a taktiež škodlivé nasýtené tuky. Používa sa ako preháňadlo vďaka svojmu obsahu vlákniny a sorbitolu. Slivky pomáhajú tiež telu bojovať proti infekciám a zápalom. Slivky sú výnimočné aj tým, že obsahujú polyfenolové antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom. Navyše, zohrávajú dôležitú úlohu v procese starnutia a iných chorobách. 

Vitamíny skupiny B sa postarajú o bezproblémový chod nervového systému a mozgových funkcií. Budete sa lepšie sústrediť a koncentrovať. Pamäť pôjde ako po masle!

Čo dokážu SLIVKY, keď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Mráz im prospieva!

Jedinou nevýhodou sliviek je fakt, že niektoré plody majú trpšiu chuť, po ktorej vám stŕpne jazyka a celé ústa. Keďže chuť je trpká, ťažko sa prehĺta každé sústo. Môže za to tanín, ktorý je nepríjemný na chuť. Táto látka rastlinného pôvodu často spôsobuje problémy ľuďom s citlivejším žalúdkom. Ak plod obsahuje tanín, znamená to, že nie je dozretý a teda neobsahuje toľko živín. 

Ak by ste toto ovocie zmrazili, tanín sa stratí a ovocie bude sladšie a výživnejšie! Mráz tomuto ovociu veľmi prospieva, vďaka nemu je zdravšie, keďže mení jeho zloženie. Ak budete mať slivky, ktoré nie sú sladké, nevyhadzujte ich! Dajte ich do mrazničky. Mrazené slivky majú množstvo zdravotných benefitov! 

Viac o téme: SlivkyOvocie Zdravie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9