Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najohrozenejšie časti tela podľa ASTROLÓGIE: Ako je to u jednotlivých ZNAMENÍ zverokruhu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Lekársku astrológiu nazývanú iatromatematika by pravdepodobne nepodporilo 9 z 10 lekárov, ako často počujeme z reklamy. Napriek tomu mnohí z nás berú astrológiu celkom vážne. Niektorí sa dokonca hviezdami riadia aj pri hľadaní lásky či zamestnania.

Slnko a Mesiac ovplyvňujú naše životy celkom výrazne. Všímame si fázy Mesiaca, sledujeme horoskopy, pýtame sa, kto v akom znamení sa narodil. Aj keď sa snažíme brať to s nadhľadom, horoskop si občas prečíta snáď každý z nás.

Čítajte tiež: Týmto ĽUĎOM rýchlejšie pribúdajú KILÁ navyše: Pozrite sa, či patríte medzi nich!

Dokážu hviezdy napovedať niečo aj o našom zdraví? Zástancovia astrológie tvrdia, že áno, skeptici to berú s rezervou. Či už patríte do jednej alebo do druhej skupiny, tieto informácie, ktoré priniesol portál healthline.com môžu byť pre vás určite zaujímavé.

Baran (21. marca - 20. apríla)

Asociácia: hlava, mozog, tvár

Barani dokážu vytrvalo čeliť výzvam, ale fyzický a duševný stres, ktorý si človek sám nastaví, môže viesť k bolestiam hlavy, migréne a mozgovým príhodám. Sú náchylní na stres, preto potrebujú poriadnu dávku pozitívnej stimulácie, aby neprepadli depresiám. Návštevám lekárov sa vyhýbajú, najmä zubárom.  

Býk (21. apríla - 21. mája)

Asociácia: krk, uši, hrdlo

Býci môžu mať problémy s prechladnutím, bolesťami hrdla a uší. Ak patríte aj vy k tomuto znameniu a zistíte, že pomaly a nenápadne priberáte bez zjavného dôvodu, mohli by ste mať zníženú činnosť štítnej žľazy.

Blíženci (22. mája - 21. júna)

Asociácia: pľúca, plecia, ramená, ruky

Blížencov neraz sužuje senná nádcha, prechladnutie a kašeľ. Nie je nezvyčajné, že Blíženci trpia generalizovanou úzkostnou poruchou, nespavosťou a nervovým vyčerpaním.

Najohrozenejšie časti tela podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimage.com)

Rak (22. júna - 22. júla)

Asociácia: prsia, hrudník, žalúdok

Depresia je častým utrpením emocionálnych Rakov. Na upokojenie často používajú jedlo a potom bojujú s obezitou, ktorá vedie k nervozite až depresiám. Raci sú náchylní na tráviace ťažkosti, ktoré sa ešte zhoršujú prejedaním.

Lev (23. júla - 21. augusta)

Asociácia: srdce, chrbát, chrbtica, krv

Pozor na choroby srdca, mocný Lev! Vysoký krvný tlak, zablokované tepny a nepravidelný srdcový rytmus sú riziká, ktorým mnohí čelia. Ak ste Lev, vyskúšajte meditačné techniky na upokojenie.

Panna (22. augusta - 23. septembra)

Asociácia: brucho, črevá

Panny bojujú so svojou hmotnosťou, či už ide o príliš vysokú alebo nízku váhu. Poruchy stravovania sú medzi Pannami bežné, rovnako tak ochorenia žalúdka, ako sú vredy a syndróm dráždivého čreva.

Váhy (24. september - 23. október)

Asociácia: obličky, nadobličky, pokožka

Váhy často sužujú tráviace ťažkosti a zvyčajne sa u nich častejšie ako u iných stretávame s hnačkami či zápchami. Mali by sa preto striktnejšie vyhýbať strave, ktorá nie je šetrná k žalúdku. Rovnako sa môžu trápiť s citlivou pokožkou, preto by mali dbať na jej pravidelné hydratovanie. 

Škorpión (24. októbra - 22. novembra)

Asociácia: močový mechúr, konečník, pohlavné orgány, vaječníky, semenníky

Pohlavné hormóny zvyknú u Škorpiónov robiť viac neplechy ako v prípade iných znamení. Ak nie sú „pod kontrolou“, môže to viesť až k dobrovoľnému celibátu alebo naopak, k druhému extrému – prílišnej sexuálnej aktivite, ktorej následkom sú neraz pohlavné choroby. Ich veľkým problémom je tiež duševné zdravie.

Najohrozenejšie časti tela podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Strelec (23. novembra - 22. decembra)

Asociácia: boky, stehná, sedacie nervy, zrak

Nepokojný duch Strelca má na svedomí celkom časté úrazy najmä v dolnej časti tela. To môže súvisieť aj so zrakom, na ktorý by si mali dávať mimoriadny pozor! Majú najcitlivejšie oči spomedzi všetkých znamení zverokruhu. Strelci by si mali dopriať dostatok oddychu, v opačnom prípade pokrivkáva ich psychika, a s tým je potom spojená slabšia imunita.

Kozorožec (23. decembra - 20. januára)

Asociácia: kosti, kolená, zuby, pokožka, kĺby

Charakteristickým znakom tohto znamenia sú slabšie kosti, ktoré sa často lámu. Pozor na bolestivé nohy a najmä kolená. Dbajte na správne držanie tela. Slabým miestom sú aj citlivé uši, v starobe hrozí vážna nedoslýchavosť až hluchota. Vo všeobecnosti sa však Kozorožci nestretávajú s náhlymi vážnymi ochoreniami a dožívajú sa vysokého veku.

Vodnár (21. januára - 19. februára)

Asociácia: predkolenia, členky, obehová sústava

Často ich trápi zlý krvný obeh, preto mávajú studené alebo naopak, horúce ruky a nohy. Citlivým miestom sú oči, ktoré sú náchylné na zápaly a infekcie. Tiež ich môžu potrápiť slabšie členky a najmä ženy narodené v tomto znamení bojujú s výraznými kŕčovými žilami. 

Ryby (20. februára - 20. marca)

Asociácia: nervový systém, nohy, medzimozog (talamus)

Citlivé Ryby sú často choré. Dôvodom je slabší imunitný systém. Neraz majú zlé držanie tela a nábeh na rôzne smútky, ktoré zaháňajú s pohárikom v ruke. V tomto znamení je vraj narodených najviac alkoholikov! Často trpia bolesťami hlavy a majú problémy so spánkom.

Tento prehľad lekárskej astrológie je skôr zábavný, lebo o asociáciách medzi znameniami zverokruhu a časťami tela náchylnými na zdravotné problémy nejestvujú žiadne vedecké dôkazy. Neznamená to však, že na nich nie je kúsok pravdy. Vychádzajú z pozorovania a múdrostí našich predkov, ktorí toho neraz vedeli viac ako my.

Viac o téme: ZdravieZnameniaAstrológia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9