Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dajte si banán na vlasy a sledujte, čo sa bude diať: Ovocie opäť ukazuje svoju silu!

Banány sú skvelé nielen na konzumáciu, ale aj na vlasy.
Banány sú skvelé nielen na konzumáciu, ale aj na vlasy. (Zdroj: thinkstock.com)

Šťavnaté kúsky ovocia sú skvelé nielen na konzumáciu. Ovocné masky dokážu zázraky a zaručia vám žiarivú a krásne voňavú korunu krásy. Hlavne banány, ktoré sú v poslednej dobe ospevované vďaka svojim účinkom. Čo sa stane, ak si ich dáte na vlasy?

Nielen chutná lahôdka a spoločník vášho zdravia, ale aj pomocník, ktorý dá do poriadku vaše vlasy.

Tajomstvo krásnej lesklej hrivy

Krehké, lámavé vlasy s rozštiepenými končekmi prechádzajú v chladnom počasí zaťažkávacou skúškou. Tajomstvo, ako bojovať so suchou hrivou, prezradila beauty expertka Michelle Phanová. Odporúča, aby ste tentokrát zrelý banán využili na svoje vlasy. Stačí ho poriadne rozmixovať a natrieť si nimi hrivu, akoby ste si nanášali kondicionér. Potom si nasaďte kúpaciu čiapku alebo fóliu a nechajte 20 minút pôsobiť.

Voňavú ovocnú masku si môžete tiež pripraviť z jedného banánu, dvoch lyžičiek medu a trochou olivového oleja. Jeho kombinácia s medom sa považuje za najideálnejšiu, keďže sa výborne dopĺňajú a dokážu tak pripraviť hotovú bombu pre vašu krásu. Rozmixujte banán tak, aby bol na kašu.  Pridajte med a olivový olej. Banánovou maskou môžete osviežiť každý typ vlasov pokojne aj dvakrát do týždňa.


Priložte si na krk cibuľu: Neskutočné, čo sa začne vtedy diať!


Skoncuje s vypadávaním vlasov

Dokonca si banány poradia aj s vypadávaním vlasov. Disponujú totiž množstvom látok, ktoré vplývajú na kvalitu vlasov. Zmiešajte roztlačený banán s kvalitným bielym jogurtom. Následne krúživými pohybmi masírujte pokožku hlavy a nechajte pôsobiť aspoň 45 minút. Používajte raz týždenne.

Čo je za ich zdraviu prospešnými účinkami?

Vitamíny a minerály dodajú vašej hrive lesk a dôkladne ich vyživia. Draslík vyživí lámavé pramienky vlasov.  Banán ich zásobí hotovým pokladom: vitamínmi A, B a K, rovnako ako horčíkom. Kombinácia zdraviu prospešných látok má na svedomí krásnu zregenerovanú hrivu s príjemnou banánovou vôňou ako bonus. Zaistenie dostatočného prísunu vitamínov a minerálov je nevyhnutný pre zdravý rast silných vlasov. Dokonalá vzpruha pre vlasy!

Čítajte tiež: Chcete zahodiť topánky na vysokých opätkoch? Čo sa stane, ak ich prestanete nosiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9