Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nemáte čas cvičiť? Už dve šálky tohto ČAJU spália TUK počas SPÁNKU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Preslávil sa tým, že má nulové kalórie. Odborníci na zdravú výživu ho odporúčajú piť tým, ktorí sa rozhodli, že zhodia nadbytočné kilogramy. Čaj však nemá pozitívny vplyv len na hmotnosť. Aké sú jeho ďalšie zdravotné benefity?

Organický čaj oolong je nabitý alkaloidmi vrátane kofeínu, vďaka ktorým sa zvyšuje duševná aj fyzická energia. Rastie aj produkcia serotonínu a telo lepšie bojuje s voľnými radikálmi. Pravidelná konzumácia tohto čaju umožňuje telu spáliť viac kalórií a metabolizovať väčšie množstvo energie. 

Čítajte tiež: FOTO KORONAVÍRUS môže dať o sebe vedieť ZVLÁŠTNYM vedľajším účinkom: Ukáže sa v ÚSTACH

Pitie oolong čaju je prospešné aj pre pokožku, pretože antioxidanty, ktoré sa v ňom nachádzajú, ju rozžiaria a osviežia. Pomáhajú tiež pri liečbe akné a škvŕn. Je známe, že polyfenolové zlúčeniny nachádzajúce sa v čaji sú účinné pri riadení rýchlosti metabolizmu tukov v tele. 

Chudnutie bez vplyvu na spánok

Aby toho nebolo málo, výskum ukazuje, že dve šálky čaju denne vám pomôžu zhodiť nadbytočný tuk počas spánku, ako sa píše na thesun.co.uk. Vedci zistili, že čaj zvyšuje metabolizmus, a tak telo rýchlejšie spaľuje kalórie. Rovnako ako všetky čaje, aj oolong obsahuje kofeín, o ktorom sa preukázalo, že podporuje odbúravanie tukov asi o 20 percent. 

Pitie tohto nápoja môže mať naozaj vplyv na redukciu telesnej hmotnosti. Výskum ukázal, že obsah kofeínu nemal vplyv na spánkové návyky užívateľov,“ konštatoval jeden z tvorcov štúdie profesor Tokuyama z japonskej univerzity Tsukuba.

Nemáte čas cvičiť? Už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako dodal, je pravdepodobné, že čaj nezabráni dostatočnému odpočinku.

Záujem o zdravotné výhody čaju v posledných rokoch dramaticky vzrástol. Ukázalo sa, že všetky odrody pomáhajú predchádzať srdcovým chorobám, rakovine či Alzheimerovej chorobe.

Výhody organického čaju oolong

  • znižuje riziko srdcových chorôb
  • pomáha bojovať s nadváhou
  • podporuje chudnutie
  • znižuje riziko rakoviny
  • pôsobí ako prevencia cukrovky 
  • je plný antioxidantov, bojuje proti chorobám
  • znižuje zápal

Čo je vlastne oolong?

Ide o tradičný čínsky čaj, vyrobený z listov rastliny Camellia sinensis. Z nej sa vyrába aj zelený a čierny čaj. Rozdiel medzi nimi je v samotnom spracovaní. Kým čierny podlieha oxidácii, zelený sa nesmie dlho oxidovať. Oolong je len čiasotočne oxidovaný. Farba listov závisí od značky čajov, môže prechádzať od zelenej až po tmavo hnedú. Obsahuje polyfenoly, teaflavíny, tearubigíny, teanín, fluorid a kofeín, taktiež sa nachádza v ňom aj mangán, draslík, sodík a horčík.

Príprava oolong čaju je jednoduchá. Nechajte zovrieť vodu. Jednu čajovú lyžičku zalejte s 200 ml vody, ktorá má 90 stupňov Celzia. Lúhujte 3 až 10 minút. Potom čaj sceďte a môžete piť.

Viac o téme: ČajZdravieChudnutieOolong čaj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9