Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SUROVINY, ktoré by ste mali PREMIESTNIŤ z kuchyne do kúpeľne: KOZMETIKA z POTRAVÍN!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Mnoho žien po celom svete si našlo nový koníček. Vyrábajú si vlastné kozmetické produkty v pohodlí domova. Ide o zdravší a zároveň ekologický spôsob, ako zostať krásna a zároveň ochrániť životné prostredie. Idete do toho aj vy?

Zatiaľ čo kozmetický priemysel v súčasnosti ponúka milióny produktov rôznych veľkostí, cien a značiek, prírodné alternatívy sa stávajú čoraz populárnejšie. Nielenže vám ušetria peniaze, ale sú vhodné pre ľudí s citlivou pokožkou, ako sa píše na steptohealth.com. Stačí spraviť pár krokov a namieriť si to do svojej kuchyne. Tam totiž nájdete hotový poklad, ktorý by ste bez výčitiek mohli preniesť zo špajze či chladničky na poličku v kúpeľni. 

1. Peeling na tvár

Peeling je technika používaná na odstránenie všetkých druhov nečistôt z pokožky a zníženie vplyvu voľných radikálov. Vďaka svojim vlastnostiam je schopný hĺbkovo čistiť pokožku a zabrániť tak tvorbe akné a vrások.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica olivového oleja (14 gramov)
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru (12 gramov)

Postup:

Zmiešajte obe zložky, kým nezískate hustú pastu. Aplikujte zmes na tvár jemnými krúživými pohybmi. Nechajte pôsobiť 5 minút a opláchnite vlažnou vodou.

2. Telový peeling

Peelingom celého tela odstránite odumretú kožu a iné látky, ktoré na nej počas dňa priľnú a spôsobujú rôzne zmeny. V tomto prípadehviezdnou ingredienciou ovsené vločky, ktorých výživné látky zjemňujú pokožku a redukujú nedokonalosti.

SUROVINY, ktoré by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie

  • ½ šálky ovsených vločiek (55 gramov)
  •  ¼ šálky medu (80 gramov)

Postup:

Zmiešajte ovsené vločky s medom, kým nezískate hladkú zmes. Pri sprchovaní aplikujte peeling na celé telo jemnými krúživými pohybmi. Nechajte pôsobiť 5 minút a opláchnite.

3. Posilňovač nechtov

Naše nechty môže oslabiť veľa faktorov. Našťastie existuje niekoľko ingrediencií, ktoré ich dokážu vyživiť, posilniť a zlepšiť ich zdravie.

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky ricínového oleja (10 mililitrov)
  • 2 čajové lyžičky soli (10 gramov)
  • 1 čajová lyžička oleja z pšeničných klíčkov (5 mililitrov)

Postup:

Všetky ingrediencie vložte do vzduchotesnej nádoby a nezabudnite ich poriadne premiešať. Naneste malé množstvo kúry na povrch nechtov a nechajte pôsobiť 3 až 5 minút. Opakujte každý deň, aby ste dosiahli výsledky.

4. Balzam na pery

Pokožka pier je veľmi jemná a má tendenciu veľmi ľahko vysýchať, keď nie je správne vlhčená. Balzam na pery je produkt s vysokým obsahom vitamínu E, minerálov a antioxidačných zlúčenín, ktoré pomáhajú zlepšovať ich stav, aby vyzerali krásne.

SUROVINY, ktoré by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja (28 gramov)
  • ½ lyžičky medu
  • ¾ lyžičky včelieho vosku
  • ½ lyžičky kakaového masla
  • 3 kvapky vanilkového oleja
  • 1 kapsula vitamínu E

Postup:

Zahrejte zmes oleja, medu, včelieho vosku a kakaového masla. Keď sa roztopia a vytvoria hladkú zmes, odstavte ich z ohňa a nechajte 2 až 3 minúty vychladnúť. Pridajte kvapky vanilky a vitamín E a nalejte zmes do vzduchotesnej nádoby. Keď je balzam hustý, odoberte malé množstvo a naneste ho končekmi prstov na pery.

5. Kondicionér na vlasy

Kondicionér je špeciálny produkt pre vlasy, ktorý je schopný vyživovať, opravovať a poskytovať dôležité živiny pre zvýraznenie ich krásy. Jeho použitie je odporúčané najmä tým, ktorí majú suché a poškodené vlasy, pretože ich dokáže obnoviť, aby vyzerali žiarivo.

Ingrediencie:

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 polievkové lyžice medu (50 gramov)

Postup:

Roztlačte dužinu zrelého avokáda, pridajte dve polievkové lyžice medu a miešajte, kým nezískate pastu. Prípravok rozotrite na mokré vlasy a nechajte pôsobiť 30 minút. Opláchnite vodou.

Viac o téme: KozmetikaZdraviePríroda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9