Prírodná ŽEHLIČKA na VRÁSKY smiechu: ZAKRYTE svoj VEK a vyhlaďte linky TÝMITO surovinami

Zdroj: gettyimages.com
2023-01-05 12:00:00

Záhyby okolo úst a linky v blízkosti pier sú dôkazom, ako si užívate život a veľa sa smejete. Bohužiaľ, ako starneme, ostávajú na našej tvári, hoci vás úsmev neopúšťa. Ako ich minimalizovať?

Vrásky smiechu, alebo inak povedané linky okolo úst vznikajú opakovaným pohybom svalov na tvári. Objavujú sa vtedy, keď sú hladiny kolagénu a elastínu znížené. Tieto dve látky majú na starosti udržať vašu pokožku pevnú. Bohužiaľ, vrásky smiechu sú často jedným z prvých príznakov starnutia. Na druhej strane, môžu byť spôsobené predčasne z dôvodu nedostatočnej starostlivosti a dlhodobého vystavenia slnku, zdôrazňuje steptohealth.com. Hoci sú úplne neškodné a dajú sa skryť pomocou make-upu a kozmetiky, mnohí sa ich snažia zbaviť, aby vyzerali čo najmladšie. 

Na výber je množstvo komerčných produktov, ktoré sľubujú skvelé výsledky a vyriešenie tohto estetického problému. Alebo sa môžete spoľahnúť na prírodu! Niektoré prírodné ingrediencie pomôžu v boji za hladkou pokožkou s vyhladenými linkami na tvári. 

1. Domáci mrkvovo-jogurtový krém

Tento krém je bohatý na vitamín C, beta-karotén a kyselinu mliečnu. Je to efektívne riešenie na boj proti vráskam smiechu, ktorý odráža váš vek. Výživné látky, ktoré sa v ňom nachádzajú, spevnia vaše kožné tkanivá. Okrem toho pomáhajú zvyšovať syntézu kolagénu a elastínu.

Ingrediencie:

  • 1 mrkva
  • 5 polievkových lyžíc prírodného jogurtu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Postup: 

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na niekoľko plátkov. Potom ju rozmixujte v mixéri s jogurtom a citrónovou šťavou. Uistite sa, že máte hladký krém bez hrudiek.

Ako používať krém:

Večer, po odlíčení, naneste tento krém na vrásky smiechu a citlivé oblasti tváre. Nechajte pôsobiť 30 minút. Potom opláchnite teplou vodou. Opakujte túto kúru každý večer pred spaním.

2. Krém z uhorky, aloe vera a kokosového oleja

Osviežujúci krém z uhoriek, aloe vera a kokosového oleja je spevňujúci a regeneračný prípravok. Pomáha redukovať vrásky smiechu, zatiaľ čo vyživuje bunky vašej pokožky. Je bohatý na antioxidanty, vodu a prírodné vlákna. To z neho robí prírodný produkt, ktorý pôsobí proti negatívnym vplyvom slnka a toxínov.

Ingrediencie:

  • ½ uhorky
  • 5 polievkových lyžíc gélu z aloe vera
  • 2 polievkové lyžice organického kokosového oleja

Postup:

Polovicu uhorky ošúpanej rozmixujte. Potom ju zmiešajte s gélom z aloe vera a kokosovým olejom.

Ako používať krém:

Naneste krém na tvár a nechajte pôsobiť 40 minút. Opláchnite a opakujte kúru aspoň trikrát týždenne.

3. Krém z petržlenu, medu a citrónu

Nočný petržlenový krém je prírodný prípravok, ktorý znižuje výskyt jemných línií a tmavých škvŕn. Vysoký obsah fytochemikálií a organických kyselín reguluje hladinu pH pokožky. Znižuje tiež stratu kolagénu.

Ingrediencie:

  • 3 vetvičky petržlenu
  • 5 lyžíc medu
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Rozdrvte vetvičky petržlenu a zmiešajte ich s medom a citrónovou šťavou.

Ako používať krém:

Rozotrite krém na miesta, kde sa tvoria jemné linky. Nechajte pôsobiť 20 minút. Opláchnite teplou vodou a opakujte každé dva dni. Pamätajte, že by ste ho mali používať iba v noci.

4. Krém z medu a vaječných bielok

Kombinácia medu a bielok môže pomôcť znížiť výskyt jemných vrások a známok starnutia. Má to na svedomí schopnosť oboch ingrediencií tónovať a revitalizovať pokožku. Jeho zlúčeniny hydratujú bunky. Stimulujú aj regeneráciu tkanív, ktoré slnko poškodilo.

Ingrediencie:

  • 5 lyžíc medu
  • 1 vaječný bielok

Postup:

Med zmiešajte s bielkami. Vyšľahajte ich. 

Ako používať krém:

Očistite si tvár a naneste krém. Nechajte pôsobiť 30 minút a opláchnite teplou vodou. Používajte aspoň trikrát týždenne.

5. Krém z papáje, ovseného a avokádového oleja

Zoznámte sa s mixom ingrediencií bohatých na vitamín E, enzýmy a mastné kyseliny! Zabránia strate živín, o ktoré by mohla prísť vaša pokožka. Tým preventívne pôsobí proti vzniku vrások.

Ingrediencie:

  • 2 plátky papáje
  • 1 polievková lyžica ovsenej múky
  • 3 polievkové lyžice avokádového oleja

Postup:

Pridajte všetky ingrediencie do mixéra. Zmiešajte ich, kým nezískate krémovú pastu.

Ako krém používať:

Rozotrite si krém po celej tvári a nechajte pôsobiť 40 minút. Opláchnite a používajte 2- alebo 3-krát týždenne.

Fotogaléria


Tagy:
príroda krém vrásky ústa starnutie

2023-01-05 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia