Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ideálny DOPRAVNÝ prostriedok pre VÍRUSY i baktérie: UMÝVANIE rúk je vtedy ZBYTOČNÉ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Sú moderné, rýchlo vysušia ruky, no otázkou je, za akú cenu? Jeden muž prostredníctvom svojho experimentu odhalil, že dnešné sušiče rúk chrlia do okolia zárodky chorôb.

Nedávne video, zverejnené na internet, ukazuje šokujúce množstvo baktérií, ktoré sa ukrývajú vo vnútri sušičov rúk. Zároveň tak naznačuje, že sušenie na vzduchu alebo používanie papierových utierok by mohlo byť hygienickejšie, uvádza sa na studyfinds.org.

Výskum vo verejných toaletách

Tridsaťtri ročný Dallin Lewis sa rozhodol uskutočniť vlastný experiment po tom, čo videl viacero online článkov, v ktorých sa diskutovalo o tom, aké hygienické sú elektrické sušiče rúk. Chcel sa na vlastné oči presvedčiť, koľko baktérií sa nachádza v sušičoch rúk. Pomocou vybavenia, ktoré mal k dispozícii, tvorca digitálneho obsahu navštívil viacero verejných toaliet v obchodoch, čerpacích staniciach a kinách. Vždy mal pri sebe Petriho misku, ktorú podržal pod každým sušičom rúk.

Čítajte tiež: TETOVANIE nie je len obyčajný obrázok: ZMENA v kožných bunkách, ktorá mnohých zarazí

Výsledky potom Dallin porovnal s kontrolným testom, kde simuloval, aké by to bolo, keby si niekto nechal vysušiť ruky na vzduchu. Označené Petriho misky umiestnil na tri dni do inkubátora, aby podporil rast baktérií.

Ideálny DOPRAVNÝ prostriedok pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vysoká úroveň baktérií

I napriek predchádzajúcemu výskumu bol z výsledkov veľmi prekvapený! Kontrolný test nepreukázal žiadny viditeľný rast baktérií, avšak každý jeden z testov sušiča rúk ukázal značný počet bielych škvŕn, čo svedčí o vysokej úrovni baktérií.

"Vedel som, že to bude zlé, ale v žiadnom prípade som neočakával, že to bude až v takej úrovni," hovorí Dallin vo vyhlásení pre SWNS. "Urobil som veľa podobných testov rastu baktérií na rôznych povrchoch. Telefóny a benzínové pumpy sú pravdepodobne jedny z najhorších, ale sušič rúk bol tiež zlý!"

Dallinov výskum naznačuje, že sušiče rúk môžu znovu kontaminovať čerstvo umyté ruky baktériami, takže celý proces umývania rúk je vlastne zbytočný.

Mladý muž nakrútil video v júni 2022:

Viac o téme: UmývanieRukyHygiena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9