Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ZNAK vysokého CHOLESTEROLU: Skrytý varovný SIGNÁL, ktorý si mnohí mýlia so STARNUTÍM!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Tichý predátor, ktorý útočí bez predchádzajúceho varovania. Znie to prehnane, ale taký vysoký cholesterol skutočne je. Podľa odborníka existuje jasný znak tohto problému, ktorý si mnohí mýlia so starnutím!

V prvom rade je nutné si uvedomiť, že cholesterol nie je zlý. Naopak, vosková látka produkovaná pečeňou tvorí jeden zo stavebných kameňov zdravého bunkového tkaniva. Vysoký cholesterol však znamená, že máte príliš veľa „zlého“ typu, čo môže spôsobiť rôzne komplikácie, ako sa píše na express.co.uk.

Čítajte tiež: Potravinové PÁRY, ktoré ZDVOJNÁSOBIA chudnutie: Tieto silné DVOJICE vás rýchlejšie zbavia TUKU

Problémy s chôdzou ako prejav

Väčšina ľudí nepociťuje príznaky vysokého cholesterolu. Myslia si, že je všetko v poriadku, a že ich telo netrpí. Trvalo vysoké hladiny cholesterolu však môžu upchať tepny, ktoré zásobujú končatiny krvou, čo môže spôsobiť nepríjemné príznaky. Tento proces, známy ako ochorenie periférnych artérií (PAD), môže spôsobiť miernu bolesť nôh známu ako "klaudikácia".

Ľudia často pripisujú tento typ miernej bolesti nôh „starnutiu“, ako vysvetlil Andy Lee, MD, inštruktor medicíny na Harvard Medical School. Slovo "klaudifikácia" je odvodené z latinského "Claudico", čo znamená krívať. Ide o bolesť, ktorá je vyvolaná námahou, objavujúcou sa počas chôdze. Pacient je tak spomalený, kríva, až sa musí zastaviť. Často sa vyskytuje s pribúdajúcimi rokmi počas starnutia. 

V rozhovore pre Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) odborník pokračoval: "Klaudikácie sú však znakom toho, že zúžené tepny môžu znižovať prietok krvi do nôh."

ZNAK vysokého CHOLESTEROLU: Skrytý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Medzi ďalšie príznaky zlého prietoku krvi v dolných končatinách patria:

  • Strata chĺpkov na nohách
  • Vredy na nohách, ktoré sa nehoja

Čo robiť?

Ako radí Národná zdravotná služba (NHS), je potrebné navštíviť svojho lekára, ak pociťujete opakované bolesti nôh. Veľa ľudí si však mylne myslí, že ide len o súčasť starnutia, nie je dôvod, prečo by inak zdravý človek mal pociťovať bolesť nôh. 

Aby ste predišli PAD a iným komplikáciám súvisiacim s cholesterolom, treba znížiť vysoké hladiny cholesterolu. Zmeny životného štýlu môžu pomôcť a zlepšiť celkové zdravie srdca. Znížte hlavne príjem nasýtených tukov!

Zaujme vás: Tiché PRÍZNAKY nefungujúceho ČREVA, ktoré si nemusíte všimnúť: Keď sa orgán prejaví NAVONOK!

„Nasýtené tuky, ktoré sa nachádzajú predovšetkým v červenom mäse a plnotučných mliečnych výrobkoch, zvyšujú celkový cholesterol,“ varuje Mayo Clinic.

Namiesto toho by ste sa mali rozhodnúť pre nenasýtené tuky, ktoré sa nachádzajú v rastlinných olejoch, avokáde a mastných rybách. Práve mastné ryby predstavujú dobrý zdroj zdravých nenasýtených tukov, konkrétne typu nazývaného omega-3 tuky. Snažte sa jesť dve porcie rýb týždenne a pridajte k tomu aj cvičenie. 

Viac o téme: ZdravieCholesterolPrevenciaPríznaky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9