Potravinové PÁRY, ktoré ZDVOJNÁSOBIA chudnutie: Tieto silné DVOJICE vás rýchlejšie zbavia TUKU

Zdroj: gettyimages.com
2022-07-02 14:00:00

Kto by to bol povedal, že ak dáte dohromady určité potraviny, vznikne z toho bomba, ktorá zatočí s prebytočnými kilami? Skvele sa dopĺňajú a vďaka nim dosiahnete jednoduchšie svoj cieľ.

Ak chcete spáliť brušný tuk, je dobré vedieť správne spárovať jedlá. Vďaka živinám všetky tieto silné dvojice buď spália tuk, potlačia nadúvanie alebo naštartujú váš metabolizmus. Prečo konzumovať len jedno telu prospešné jedlo, keď môžete zjesť dve a zdvojnásobiť tak svoje úsilie a schudnúť viac?

Pozrite si páry chutných jedál podľa eatthis.com a objavte niekoľko výživných nápadov, ktoré posilnia vaše zdravie a chudnutie!

Čítajte tiež: SVRBIA vás UŠI? Zistite, čo SIGNALIZUJE, kým nie je príliš neskoro

Orechové maslo + banán

Ak spárujete sacharidy a bielkoviny, ani neviete, čo tým spôsobíte! Spojenie zdravých zdrojov bielkovín a zdravých komplexných uhľohydrátov pomôže vo vyššej miere pri regenerácii svalov po tréningu. Tiež vás udrží dlhšie sýtymi. Bielkoviny aj zdravé tuky spomaľujú trávenie cukrov v tele, čím pomáhajú zabrániť zvýšeniu hladiny cukru v krvi. V tejto dvojici sú banány zdrojom sacharidov a arašidové maslo zase zdrojom bielkovín a tukov.

Špenát + citrónová šťava

Či už si na restovaný špenát vytlačíte citrón alebo pridáte šťavu do ranného smoothie, toto dynamické duo urobí s vaším zdravím zázraky. Prečo? Citróny sú zdrojom vitamínu C, zatiaľ čo špenát je vegetariánskym zdrojom železa. Ak chcete zvýšiť biologickú dostupnosť železa v špenáte, musíte pridať vitamín C (známy aj ako kyselina askorbová). Vitamín C totiž zvyšuje vstrebávanie železa.

Paprika + vajcia

Toto duo zabezpečí, že sa zmestíte do džínsov o číslo menších! Vajcia obsahujú živinu na podporu metabolizmu zvanú cholín a paprika je dobrým zdrojom vitamínu C. Čo má vitamín C spoločné s chudnutím? Dostatok množstva živín môže pomôcť bojovať proti kortizolu, hormónu, ktorý spôsobuje hromadenie tuku okolo bránice. Nakrájajte niekoľko paprík, pridajte ich na rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja, pridajte dve alebo tri vajcia a rozšľahajte ich.

Ovsené vločky + bobule

Ak sa snažíte schudnúť, ovsené vločky s bobuľovým ovocím sú ďalšou vynikajúcou možnosťou raňajok. Každé z nich obsahuje nerozpustnú vlákninu, ktorá podľa kanadských vedcov zvyšuje hladinu ghrelínu – hormónu, ktorý riadi hlad. Bobule sú navyše nabité chemikáliami nazývanými polyfenoly, ktoré pomáhajú pri chudnutí a môžu zastaviť tvorbu tuku. Zaradenie tohto jedla do vášho týždenného repertoáru zabezpečí peknú postavu, ktorú uvidíte pred sebou v zrkadle. 

Medový melón + červené hrozno

Bojujte s tukom a zažeňte nadúvanie ovocným šalátom z melónu a červeného hrozna. Melón je prírodné diuretikum, takže pomáha bojovať proti zadržiavaniu vody, ktoré je zodpovedné za to, že vyzeráte nafúknutí. Červené hrozno zase obsahuje antioxidant nazývaný antokyanín, ktorý pomáha upokojiť činnosť génov na ukladanie tukov. Toto dynamické duo vytvára lahodný a zdravý dezert.

Pistácie + mandle

Aj keď zmes občerstvenia zložená z cereálií a praclíkov môže chutiť dobre, nezabezpečí vám štíhly pás. Vynechajte škrobové sacharidy a nahraďte ich kombináciou pistácií a mandlí. Podľa výskumníkov môže siahnutie po týchto orechoch, namiesto potravín na báze uhľohydrátov, urýchliť chudnutie. Ďalšie dobré správy! Štúdia v časopise The Journal of the International Society of Sports Nutrition zistila, že aminokyselina L-arginín, ktorá sa nachádza v mandliach, pomáha telu spaľovať viac tukov a sacharidov počas tréningu.

Jogurt + škorica

Už ste takmer dosiahli svoj cieľ v chudnutí, no zdá sa, že tých posledných pár kíl sa vás drží ako kliešť? Zbavte sa posledných tukov dennou dávkou jogurtu obohateného vitamínom D. Štúdia Nutrition Journal zistila, že strava bohatá na vápnik, aj vitamín D, môže výrazne znížiť množstvo tuku, ktoré telo absorbuje a ukladá.

Listová zelenina + olivový olej

Ak vás váš apetít vzdiaľuje od vášho sna, zvážte prípravu dusenej prílohy alebo šalátu s trochou olivového oleja a kelu. Ako vám konzumácia týchto potravín pomôže schudnúť? Olivový olej je nielen bohatý na mononenasýtené tuky, ktoré pomáhajú zahnať hlad, ale nízkokalorická listová zelenina, ako je kel, vás zasýtia bez toho, aby ste pribrali čo i len jeden gram!

Banány + špenát

Jemne zelené banány sú bohaté na niečo, čo sa nazýva odolný škrob. Tento typ škrobu nielen zvyšuje pocit sýtosti, ale tiež – ako už názov napovedá – odoláva tráveniu. Výsledok: telo sa musí viac snažiť stráviť jedlo, čo podporuje oxidáciu tukov a znižuje brušný tuk. A čo viac, banány sú bohaté na draslík, živinu, ktorá pomáha zahnať otravné nadúvanie, ktoré môže spôsobiť, že budete vyzerať menej fit, než v skutočnosti ste.

Skombinujte toto ovocie so špenátom, nízkokalorickou zeleninou, ktorá zvyšuje sýtosť a napomáha regenerácii po silovom tréningu. Jednoducho vhoďte malý banán, dve hrste špenátu a šálku organického 1% mandľového mlieka do mixéra s niekoľkými kockami ľadu, rozmixujte a vychutnajte si lahodné smoothie!

Tuniak a zázvor

Chcete na pláži vyzerať štíhlo a fit? Spárovanie tuniakovej rolky alebo niekoľkých kúskov tuniakového sashimi so zázvorom, často prehliadaným korením, môže pomôcť zviditeľniť vaše brušné svaly. Zázvor urýchľuje vyprázdňovanie žalúdka, a tiež blokuje niekoľko génov a enzýmov v tele, ktoré podporujú zápal spôsobujúci nadúvanie.

Úloha tuniaka v tomto tíme je tiež dôležitá. Je to hlavný zdroj kyseliny dokosahexaénovej, typu omega-3 tuku, ktorý dokáže odvrátiť stresové chemikálie, podporujúce ukladanie tukov. Taktiež znižujú tukové gény v žalúdku, čím bránia zväčšeniu brušných tukových buniek.

Zaujme vás: NAJLEPŠÍ doplnok výživy pre ŽENY nad 50 rokov: Dobrá KONDÍCIA a príval energie napriek veku!

Jablká a červený melón

Všetky druhy ovocia sú zdravé, no niektoré bojujú s tukom lepšie ako iné. A keď spojíte to najlepšie z najlepšieho do jedného jednoduchého ovocného šalátu, získate spoľahlivú obranu proti zdraviu škodlivému tuku. Jablká sú jedným z najlepších zdrojov vlákniny v ovocnom kráľovstve – táto živina je neoddeliteľnou súčasťou redukcie viscerálneho tuku. Štúdia Wake Forest Baptist Medical Center zistila, že v priebehu piatich rokov s každým zvýšením rozpustnej vlákniny zjedenej denne o 10 gramov sa viscerálny tuk zmenšil o 3,7 percenta.

Červený melón, ktorý je jedným z našich najlepších druhov ovocia na odbúravanie tukov, pridáva palivo do horiaceho ohňa tým, že zlepšuje lipidové profily a znižuje hromadenie tuku. Toto dynamické duo tvorí lahodný, zdravý dezert alebo ľahké občerstvenie.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny zdravie chudnutie prevencia

2022-07-02 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia