Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedenie RÝB a popíjanie KÁVY ako spúšťače: Za rast OCHLPENIA na tvári si ženy môžu samé!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chĺpky na tvári sa automaticky spájajú so znakom mužnosti. Pravdou však je, že s nimi bojuje i množstvo žien. Môžu za to bežné činnosti, ktoré sú spúšťačom ich rastu!

 

Väčšina žien má na tvári jemné, svetlé chĺpky, ktoré nie je vidieť. Sú však aj také, ktoré ich majú výraznejšie, hrubšie a je ich oveľa viac. 

Čítajte tiež: Bolestivá VYRÁŽKA v uchu môže byť dôvodom na OBAVY: Odborníčka upozorňuje, kedy to je VÁŽNE!

Ako sa píše na brightside.me, odborne sa tento stav nazýva hirzutizmus. Ženy, ktoré ním trpia, majú viditeľné nadmerné ochlpenie na celom tele. Táto nepríjemnosť neovplyvňuje len samotný vzhľad, ale aj náladu. Našťastie, existuje riešenie na odstránenie tohto problému. Je ním návšteva dermatológa, alebo salónu krásy, kde si s nežiadúcim porastom hravo poradia. Ak vás trápia chĺpky na tvári, v prvom rade sa zamyslite, či si rast ochlpenia nevedomky nespôsobujete samé. 

Príčiny vzniku tohto problému: 

Vystavujete sa BPA

Keď nakupujete, pravdepodobne si blok vložíte do peňaženky, kde sa vám môže nahromadiť pekná kopa! Takto sa však vystavujete bisfenolu A alebo BPA, silnému endokrinnému disruptoru, ktorý môže narušiť váš hormonálny profil. Bloky, ktoré zvyčajne dostávame v obchodoch, obsahujú BPA, ktorá je 250 až 1 000-krát väčšia ako množstvo v konzervách. Vaše telo môže absorbovať túto nebezpečnú chemikáliu cez pokožku a akonáhle sa dostane do vášho tela, môže ovplyvniť reprodukčné zdravie a endokrinný systém, čo môže viesť k nechcenému rastu chĺpkov na tvári.

Nemáte čas na cvičenie

Ak si vyčleníte nejaký čas na cvičenie, znížite rast ochlpenia na tvári. Nadváha zvyšuje riziko vzniku chĺpkov na brade alebo nad hornou perou. Nemusíte si to namieriť rovno do posilňovne, stačí, ak si doprajete dlhšie prechádzky, alebo začnete plávať. Tak udržíte nechcené ochlpenie na uzde.

Jedenie RÝB a popíjanie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Často jete ryby

Zatiaľ čo pridanie lososa do jedálnička je skvelý spôsob, ako získať viac bielkovín, jeho častá konzumácia prispieva k rastu ochlpenia na tvári. Mastné ryby ako je losos a makrela totiž preukázateľne zvyšujú hladinu testosterónu u žien. Keď je príliš vysoká, je zodpovedná za nadmerné množstvo chĺpkov.

Bez kávy nemôžete začať deň

Príliš časté pitie kávy môže naštartovať produkciu testosterónu. Štúdie ukázali, že pravidelné popíjanie niekoľkých šálok čierneho moku za deň zvýši jeho hladinu na neželanú hodnotu. Ak nie ste ochotní vzdať sa kávy, rozhodnite sa pre bezkofeínovú alebo instantnú (v menšom množstve), ktoré obsahujú o niečo menej kofeínu.

Ste vystresovaní

Žijeme v uponáhľanej dobe a vyhnúť sa stresu je takmer nemožné. Ak sa to stáva občas, je to normálne, no ak ste pod neustálym tlakom, môže to v skutočnosti narušiť prirodzenú hormonálnu rovnováhu tela. Keď sú hormóny rozhádzané, ovplyvňuje to celkové zdravie a sú aj spúšťačom rastu nechcených chĺpkov.

Málo spíte

Nedostatok spánku môžu vážne ovplyvniť vašu pohodu a spôsobiť hormonálny zmätok. Aby ste sa vyhli nadmernému rastu chĺpkov na tvári, uistite sa, že spíte aspoň 7 hodín denne.

Viac o téme: ZdravieTvárChlpy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9