Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Používanie TOALETNÉHO papiera sa vám môže vypomstiť: NAPODOBŇUJE ľudský hormón!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Kedysi to bolo jednoduché. Vybrali sme si z dvoch či troch druhov bieleho toaletného papiera, dnes nájdeme na pultoch predajní rôzne farby, s obrázkami a pod. Tým však rastie riziko, že by nám mohli uškodiť.

 

Toaletný papier je súčasťou správnej hygieny, čo si myslí väčšina ľudí. V skutočnosti ho však v mnohých ázijských krajinách mnohí nemajú ani vo svojich kúpeľniach. Na očistu jednoducho používajú bidet, čo nie je najhoršie riešenie.

Vzhľadom na to, že v drogériách narazíme na rôzne toaletné papiere, mnohých láka práve ten, ktorý je parfumovaný či farebný. Ako sa píše na brightside.me, málokoho napadne, že to nemusí byť ten najzdravší spôsob hygieny. V ohrození sú najmä ženy, keďže ho používajú aj po malej aj veľkej potrebe. Čo všetko hrozí, ak ho budeme často používať?

Čítajte tiež: Bežný LIEK proti bolesti ZVYŠUJE krvný tlak už počas 2 týždňov: Hrozí MŔTVICA a srdcové ochorenia!

Dráždi intímne partie

Je dôležité čítať etikety pri kúpe akéhokoľvek výrobku. Hoci je toaletný papier považovaný za hygienický výrobok a mali by ste byť informovaní o jeho obsahu, nie všetci výrobcovia ho uvádzajú. Mnohé značky toaletného papiera obsahujú nebezpečnú chemikáliu nazývanú formaldehyd, aby bol pevnejší a mäkší. Ten však môže dráždiť intímne partie a môže tiež spôsobiť, že oči aj pokožka budú podráždené a citlivé.

Vyvolá alergickú reakciu

Parfumovaný toaletný papier vonia dobre, ale parfumy, ktoré obsahuje, môžu spustiť alergické reakcie. Aby voňal ako rozkvitnutá záhrada, výrobcovia často používajú umelé vône, ktoré môžu narušiť zdravé pH vašich intímnych partií a dokonca spôsobiť kvasinkové infekcie.

Používanie TOALETNÉHO papiera sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ovplyvňuje reprodukčné zdravie

Nákup recyklovaného toaletného papiera sa môže zdať ako dobrá voľba, ak myslíte na ochranu životného prostredia, no často obsahuje silný endokrinný disruptor nazývaný bisfenol A alebo BPA. Chemicky má podobné zloženie ako hormón estrogén, ktorý je rozhodujúci pre plodnosť a správne fungovanie maternice. Keďže napodobňuje funkciu estrogénu, môže viesť k problémom s reprodukciou. Lekári odporúčajú ženám, ktoré si plánujú založiť rodinu, aby sa vyhýbali výrobkom s obsahom BPA.

Nemáte z neho úžitok

Aj keď úlohou toaletného papiera je dodať pocit čistoty, nemusí to byť ten najefektívnejší spôsob na intímne partie. Okrem toho, že utieranie pomocou neho spôsobuje podráždenie, prináša aj riziko šírenia choroboplodných zárodkov a výkalov na vaše ruky a nechty. Používanie bidetu je lepší spôsob, ako si po použití toalety umyť svoju intímnu zónu. Čistá voda z neho je taktiež šetrnejšia k vašej pokožke.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaToaletný papier
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9