Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

POŠKODZUJÚ tkanivo a ovplyvňujú RAST pŕs: Tieto PODPRSENKY by ste NEMALI nosiť každý deň!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nákup podprsenky je pre mnohé ženy tvrdý oriešok. Toľko štýlov, detailov a typov, ktoré si môžu vybrať! Pozor však na jeden, ktorý môže ovplyvniť vzhľad pŕs.

Podľa štúdie Victoria's Secret si 80 percent žien neuvedomuje svoju skutočnú veľkosť pŕs. Niektoré si dokonca celý život kupujú nesprávne veľkosti podprseniek. Aby toho nebolo málo, veľkosť nie je jediná vec, na ktorú si treba dávať pozor pri kúpe tejto spodnej bielizne. Niektoré strihy podprseniek môžu pri dlhodobom nosení zabrániť rastu a rozvoju pŕs, ako sa píše na tyla.com.  

Čítajte tiež: Červený NÁPOJ, ktorý naštartuje METABOLIZMUS na plné obrátky: SPAĽUJE tuk okolo orgánov!

Poškodzujú prsné tkanivo

Ženy, ktoré príroda obdarila väčším poprsím, by si mali veľmi dobre premyslieť, či si nabudúce dajú jeden typ podprsenky. Ide o športové podprsenky a tankini, ktoré by ich nositeľky nemali mať dlho na sebe. Má to svoj vedecký dôvod.

"Ak máte väčšie poprsie, každodenné nosenie športových podprseniek sa rozhodne neodporúča. Fungujú tak, že stláčajú hrudník, čo môže časom poškodiť prsné tkanivo a ovplyvniť lymfatický systém," upozorňuje certifikovaná odborníčka na podprsenky Olivia Hoganová. 

Opora pre menšie prsia

Nežnejšie pohlavie, ktoré má zase menšie prsia, by sa malo vyhýbať podprsenkám s hlbokým výstrihom a namiesto toho sa rozhodnúť pre balkonetky. 

POŠKODZUJÚ tkanivo a ovplyvňujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Záleží na tom, ako v nich sedia prsia," povedala Olivia. "Ľudia s menším poprsím môžu zistiť, že nie sú schopní vyplniť podprsenku. Na vrchnej časti môže dôjsť k rozostúpeniu pŕs, resp. chýba im objem. Nedosiahnu tak potrebnú podporu, ktorú by mala podprsenka poskytnúť. Balkonetky sú oporou pre väčšinu tvarov pŕs, pretože zdvíhajú poprsie."

Ako spoznať dobre padnúcu podprsenku? 

Nie je to len o poprsí. Boľavý chrbát a natiahnuté ramená môžu byť spôsobené aj zle padnúcou podprsenkou.

"Vaša podprsenka poskytne podporu 80 % hmotnosti poprsia. V ideálnom prípade by mala presne priliehať k telu, takže po natiahnutí od tela nie je medzera väčšia ako palec," dodáva odborníčka. 

Nové podprsenky by ženy mali nosiť na najvzdialenejšom háčiku.

Viac o téme: ZdraviePodprsenkaPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9