Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TRIK na NESPAVOSŤ, ktorý žene zmenil život: Vďaka zázraku z mrazničky ste tuhí do pár MINÚT!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nahliadnite do mrazničky! Tam totiž nájdete riešenie na svoje prebdené noci. Veľkým plusom je to, že vám pomôže dostať úzkosť pod kontrolu. Účinok potvrdzuje aj odborníčka!

Frankie Simmonsová sa podelila na sociálnej sieti TikTok s účinným postupom, ako skoncovať s nespavosťou. Sama si prešla ťažkými časmi, keď sa pravidelne o štvrtej nad ránom budila s úzkosťou. Kvôli tomu nemohla normálne fungovať počas dňa, čo ovplyvnili jej každodenný život. Preto začala hľadať riešenie, ktoré by jej pomohlo odstrániť tento problém. 

Čítajte tiež: ANÁLNY problém, kvôli ktorému mnohí POTICHU trpia: ODHAĽTE konečne, čo je za tým!

Chlad ako pomoc

Preštudovala si viac informácií o nervovej sústave, ktorá by to mohla mať na svedomí a dopátrala sa k jadru problému. Údajne v tom hrá rolu blúdivý nerv, ako sa uvádza na stylist.co.uk

"Blúdivý nerv je jedným z najdlhších nervov v našom tele a riadi veľkú časť parasympatického nervového systému, ktorý kontroluje to, aby ste sa upokojili. Z tohto dôvodu, kedykoľvek hovoríme o regulácii nervového systému, je to akýsi posledný "šéf", pretože ak blúdivý nerv nie je "šťastný", nikto taký nebude,“ zdôrazňuje Frankie.

Trikom je siahnuť po niečom studenom a priložiť na tento nerv. 

Aplikácia chladu na blúdivý nerv pomáha uvoľniť zápal, stimuluje nerv a pomáha mu robiť svoju prácu lepšie,“ tvrdí mladá žena. 

Je niekoľko možností. Buď sa môžete osprchovať so studenou vodou, alebo postačí aj ľad či mrazený hrášok, ktorý si priložte na hruď. 

TRIK na NESPAVOSŤ, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Keď som sa o tom dozvedela, zmenilo mi to život. Chcem, aby každý vedel o tejto mágii," neskrýva svoje nadšenie Frankie. 

Stačí ľad zabalený v uteráku priložiť na hruď aspoň na 15 minút a oddychovať. Následne si ho zložte z hrude a môžete ísť spať. Keďže ide o radu len jednej z mnohých užívateľov sociálnej siete, otázkou je, či by mohol zabrať. 

Čo na to odborníčka? 

Podľa neurovedkyne Anne-Sophie Fluriovej je použitie ľadového obkladu na ochladenie vášho blúdivého nervu len jedným zo spôsobov, ako stimulovať blúdivý nerv, ktorý vášmu telu umožňuje rýchlejšie sa „zrelaxovať“ po stresujúcej udalosti alebo situácii.

„Môžete to docieliť pomocou hlbokých dychových cvičení, meditácie, spevu alebo – v prípade tohto spôsobu – vystavením sa chladu,“ vysvetľuje. "Vystavením sa chladu, ako je ľad na hrudi, tvári alebo studená sprcha, aktivuje cholinergné neuróny vagovej dráhy, čím sa uvoľní neurotransmiter acetylcholín, ktorý "hovorí" pľúcam, aby dýchali, a aby sa vaše telo ochladilo. Takže stimuláciou blúdivého nervu môžete svojmu telu vyslať správu, že je čas na relaxáciu a stres. Mnohým ľuďom môže skutočne pomôcť.“

Fluriová dodáva, že čím lepšie sa vám podarí aktivovať svoj blúdivý nerv, tým ľahšie sa rýchlo upokojíte, keď ste vystavení stresu.

"Z dlhodobého hľadiska to má obrovské dôsledky na celkovú úroveň nálady, stresu, pocity pohody a emocionálnu odolnosť," hovorí Fluriová.

Hoci schladenie blúdivého nervu nemusí byť najbežnejšie používaným spôsobom na zníženie úzkosti, je založená na pomerne solídnej vede – a z dlhodobého hľadiska by mohla tiež ponúknuť určité výhody.

Viac o téme: ZdravieSpánokĽad
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9