Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tichí ZABIJACI pokožky: Bežné NÁVYKY, ktoré ju vysušujú a vysávajú z nej ŽIVOT!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Koža je najväčší orgán ľudského tela. Chráni telo pred infekciou, vonkajším prostredím a reguluje telesnú teplotu. Keď je suchá, stráca schopnosť hydratácie aj svoju ochrannú funkciu. Čo pokožke najviac škodí?

Ak si myslíte, že vysušenej pokožke pomôže len správna voľba hydratačného krému, nie je to pravda. Červenieť, svrbieť, dokonca praskať môže bez ohľadu na to, koľko snahy do jej ochrany investujete. Ako sa píše na brightside.me, za problémy s kožou môžu často bežné návyky, ktoré ju dehydratujú a ničia. Ktoré to sú?

Čítajte tiež: Kávový MÝTUS, ktorý vám otvorí oči: S vplyvom KOFEÍNOVÉHO nápoja na SRDCE je to úplne inak!

1. Pijete príliš veľa vody

Akokoľvek to znie rozporuplne, pitie príliš veľkého množstva vody môže skutočne poškodiť vašu pokožku. Aj keď je hydratácia pre naše celkové zdravie zásadná, nadmerné množstvo spôsobí, že telo stratí základné minerály. Pokožka tak bude vyzerať bez života a matne.

2. Príliš dlho sa sprchujete

Dlhá sprcha môže byť skvelým spôsobom, ako si oddýchnuť po dlhom dni, no v skutočnosti pokožku zaťažuje. Horúca voda odstraňuje mastnotu a vlhkosť, ktoré potrebuje, aby zostala vláčna a žiarivá. Čím dlhšia bude sprcha, tým bude pokožka viac vysušená.

3. Aplikujete hydratačný krém v nesprávnom čase

Aby vaša pokožka bola dostatočne hydratovaná, je potrebné, aby ste ju zvlhčovali v správnom čase. Ak si po sprche dôkladne vysušíte telo a potom nanášate krém, robíte chybu. Najlepšie urobíte, ak ho nanesiete na ešte vlhkú pokožku. Zabezpečíte tak, že dostane dostatok vlhkosti a hydratácie. O ženách z Kórey je známe, že po umytí tváre si krém nanášajú už po troch sekundách a dosiahnu tak svoju bezchybnú porcelánovú pokožkou.

Tichí ZABIJACI pokožky: Bežné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Spíte bez ponožiek

Ak budete mať ponožky počas spánku, budete lepšie spať, no aj vaše popraskané päty sa vám poďakujú. Aplikujte na ne dostatočné množstvo hydratačného krému, nasaďte si ponožky a uložte sa na spánok. Ráno budú vaše päty ako znovuzrodené.

5. Tvár si príliš silno triete uterákom

Ak si budete trieť pokožku drsným bavlneným uterákom, môžete ju vysušiť a podráždiť. Koža bude červená, zapálená a bude vás svrbieť. Aby ste zabránili ďalšiemu podráždeniu, nechajte pokožku uschnúť na vzduchu.

6. Jete vajíčka príliš často

Aj keď sú vajcia skvelým zdrojom bielkovín, pri nadmernej konzumácii môžu spôsobiť vysušenie pokožky. Majú totiž vysoký obsah vitamínu A a ich príliš veľké množstvo môže nepriaznivo vplývať na kožu. Dobrou správou je, že sa svojej rannej omelety nemusíte vzdávať, stačí, aby ste nezjedli viac ako 3 vajcia za deň.

7. Používate nesprávny hydratačný krém

Ak máte pocit, že váš hydratačný krém nemá žiadne účinky, môže byť, že vašej pleti nesedí. Ak je vaša pokožka mastná, najviac sa vám bude hodiť hydratačný krém na báze vody. Citlivej pokožke prospejú krémy s upokojujúcimi prísadami. Používanie produktu vhodného pre váš typ pleti zabráni príliš rýchlemu odparovaniu vody z pokožky a udrží ju hydratovanú dlhšie.

Viac o téme: KožaZdraviePokožkaPrevenciaSuchá koža
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9