Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rýchla ZÁCHRANA zo ŠPAJZE: V priebehu pár MINÚT dá do poriadku POKOŽKU spálenú od slnka!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chladné májové počasie vystriedal letný jún, ktorý priam láka k vode a na chytanie bronzu. Nadšenie však ľahko môže vystriedať plač. Spálená pokožka od slnka bolí, páli a môže sa postarať o prebdené noci. Ako ju dať do poriadku? 

Hoci mnohých by napadol jogurt, je tu ešte jedna záchrana. Stačí zájsť do špajze, kde nájdete výborný prostriedok na obnovu poškodenej pokožky od slnka. Jablčný ocot!

Čítajte tiež: DEODORANTY si aplikujete zbytočne: 10 častých CHÝB pri ich používaní, kvôli ktorým NEFUNGUJÚ

Ocot má antiseptické vlastnosti, vďaka ktorým môže byť schopný zabíjať choroboplodné zárodky a zmierňovať bolesť, tvrdí Bonnie K. McMillenová, R.N., B.S.N., zdravotná sestra z univerzity v Pittsburghu v Bradforde. Ak pociťujete bolesť pri úpale, môžete siahnuť po fľaši octu, aby ste upokojili podráždenie pokožky. Ocot totiž pomáha vyrovnať pH (kyslosť alebo zásaditosť) pokožky spálenej od slnka a podporuje hojenie, ako sa píše na livestrong.comTaktiež zníži pravdepodobnosť, že sa vám na pokožke po spálení vytvoria pľuzgiere.

Čo budete potrebovať?

  • Sprejová fľaša
  • Jablčný ocot alebo destilovaný biely ocot
  • Vatový tampón
  • Teplá voda na kúpanie
  • Malý uterák
  • Jogurt

Rýchla ZÁCHRANA zo ŠPAJZE:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5 krokov k upokojenej pokožke

Krok 1

Naplňte rozprašovač jablčným octom alebo bielym destilovaným octom. Ktorý z nich si vyberiete, je na vás – oba fungujú rovnako dobre.

Krok 2

Spálené oblasti tela mierne nastriekajte sprejom, v ktorom máte ocot. Môžete tak spraviť raz za niekoľko hodín alebo vždy vtedy, keď pocítite opäť nepríjemnú bolesť. 

Krok 3

Vatový tampón nastriekajte octom. Pomocou vaty zľahka potrite oblasti tváre spálené od slnka. Opakujte podľa potreby.

Krok 4

Pridajte dve šálky jablčného octu alebo destilovaného bieleho octu do teplej vody na kúpanie. Sadnite si do kúpeľa približne 15 minút a nechajte ocotový kúpeľ upokojiť a uľaviť si od pokožky spálenej od slnka.

Krok 5

Namočte menší uterák do jablčného octu alebo destilovaného bieleho octu. Dajte ho na miesto spálené slnkom po dobu približne na 15 minút. V prípade potreby opakujte.

TIP: Zakončite svoj octový kúpeľ jogurtom, natretým na pokožke spálenej od slnka. Nechajte jogurt pôsobiť na pokožke 10 minút. Potom ho odstráňte studenou vodou.

Na čo si dať pozor?

  • Nestriekajte si ocot na tvár. Ak sa vám ocot dostane do očí, môže ich spáliť. Na aplikáciu vždy použite len vatový tampón, nasiaknutý v octe, ktorým si tvár jemne potriete.
  • Okamžite zavolajte lekárovi, ak po úpale začnete pociťovať horúčku, pľuzgiere alebo zimnicu.
  • Ocot v spreji uchovávajte mimo dosahu domácich miláčikov a malých detí.
Viac o téme: SlnkoZdraviePokožkaOcotJablčný ocotSpálená pokožka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9