Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vzrušenie plné rizika alebo rozkoš? Pravda ukrytá za sexom počas menštruácie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Pre niekoho nechutné, iní si to nevedia vynachváliť. Sex počas menštruácie má niečo do seba! Hoci mnohé ženy tých pár "červených" dní do mesiaca pretrpia so zaťatými zubami a sú náladové, je na čase z toho vyťažiť čo najviac. Sexom!

Na prvý pohľad sa zdá, že to nie je práve najhygienickejšia záležitosť a o estetike tiež nemožno hovoriť. Navyše, ženy sú presvedčené, že "jazda na červenú" bude ich partnerovi pripadať nechutná a utečie kadeľahšie. Pritom muži s tým majú oveľa menší problém než ženy. Ide predsa o rovnaké telesné tekutiny ako spermie! Navyše, existuje niekoľko výhod, prečo by ste sa mali oddávať sexu počas menštruácie, ako sa uvádza na mirror.co.uk.

Čítajte tiež: Sladký omyl, na ktorý dopláca telo: Toto prírodné sladidlo nie je moc zdravšie ako cukor!

Orgazmus na počkanie

Sex môže mať počas "červených" dní jeden veľký benefit, ktorý ocení každá dáma - skráti trvanie tohto nepríjemného obdobia. To však ani zďaleka nie je všetko.

Sex počas menštruácie je v skutočnosti príjemnejší ako počas iných dní. Zvyšuje šancu na získanie dlho očakávaného orgazmu a zmierňuje pocit bolesti! Pri každom orgazme dochádza ku maternicovým kontrakciám, pri ktorých sa vylučuje krv a výstelka z maternice. Sex počas menštruácie nielenže skráti trvanie periódy, ale tiež sa postará o vyplavenie zlúčenín v maternici, ktoré spôsobujú kŕče a tlak.

Každá žena počas menštruácie reaguje na dotyky, bozky a pohladenia oveľa intenzívnejšie. Nie je náhody, že práve vtedy má nežnejšie pohlavie väčšiu chuť na milovanie. Dokonca rýchlejšie a ľahšie dosiahnu orgazmus.

Výhody sexu počas menštruácie:

1. Zmierňuje kŕče

Trpíte zakaždým, keď máte svoje dni? Ste nafúknuté a trápia vás kŕče? Naordinujte si sex počas menštruácie! Pri orgazme telo uvoľňuje oxytocín a dopamín spolu s ďalšími endorfínmi, ktoré môžu zmierniť bolesti súvisiace s menštruáciou.

Vzrušenie plné rizika alebo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Viac vás zblíži s partnerom

Buďme úprimní, sex s niekým počas menštruácie je odvážny krok. Nielenže sa prekonávate samé a pýtate sa samých seba, či je to v poriadku, no neviete, ako bude reagovať váš partner. Akonáhle však do toho pôjdete, dostanete sa do novej kapitoly vášho vzťahu. Partner vás uvidí v tej najcitlivejšej stránke, vy sa mu zrazu viac otvoríte, nebudete sa ničoho báť a budete prístupnejšia aj k iným, odvážnejším veciam. Strach zrazu opadne!

3. Prinúti vás vyjsť zo svojej komfortnej zóny pohodlia

Ak ste doteraz neboli príliš dobrodružné v posteli, môže to byť pre vás veľký krok! Mnohé žena sa priznali, že po sexe počas menštruácie boli ochotnejšie experimentovať a vyskúšať nové milostné pozície. Bojíte sa špiny? Použite uterák. A ak sa obávate, že to vás chlap neprijme a nezvládne, možno by ste mali prehodnotiť svoj vzťah - vzťah je predsa o prijatí človeka, aký je, s krvou či bez!

4. Nepotrebujete lubrigačný gél

Ak máte problém so suchou vagínou, sex počas menštruácie je ideálne obdobie na získanie prirodzenej vlhkosti. Myslite však na to, že budete vylučovať aj časti tmavočervenej krvi, ktoré sa uvoľňujú z maternice. V priemere žena každý mesiac stratí od 4 do 12 čajových lyžičiek tejto kvapaliny, ale nie je to všetka krv.

Je to zdravé?

Zo zdravotného hľadiska je sex počas menštruácie úplne zdravý. Treba však myslieť na ochranu, keďže menštruácia nie je antikoncepcia. Navyše, počas nej sú útroby ženy náchylnejšie na infekcie. Kondóm vás ochráni pred vírusmi, baktériami, plesňami a pohlavnými chorobami.

Viac o téme: ZdravieSexMenštruácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9