Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čo o vašom zdraví môže prezradiť tvar zadku? Všímajte si túto časť tela!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Stačí jediný pohľad na zadok a zistíte, aký je váš zdravotný stav. Môže to znieť šialene, no údajne tak odhalíte zvýšené riziko vzniku určitej choroby či zdravotného problému. Nastavte zrkadlo a pozrite sa na zadok!

Niektoré štúdie tvrdia, že zdravotný stav srdca a ciev možno určiť pohľadom na časti tela, kde sa nachádza najviac tuku. Sem patrí okrem iného aj zadok. Čo môže prezradiť o zdraví táto časť tela podľa brightside.me

Čítajte tiež: Odpad z mandaríniek nepatrí do koša: Úžasné využitie šupiek, ktoré vyriešia zdravotné problémy!

Štvorec

Ak máte štvrcový zadok, najviac tuku sa vám ukladá do oblasti bokov. Zrejme dostatočne necvičíte, alebo robíte zlé cviky a nedarí sa vám schudnúť v tejto partii. Tí, ktorí majú takýto tvar zadku, majú zvyčajne zdravý metabolizmus a priberajú rovnomerne.

Čo robiť: Žiadne prísne diéty! Dajte si len pozor na vysoko kalorické jedlá. Čo sa týka cvičenia, venujte pozornosť posilňovaniu ramenám a stehnám. Tak budete mať jemnejšie ženské krivky. Výborným cvikom je napr. doska (plank).

Obrátené srdce

Zadok v tvare srdca spoznáte podľa toho, že väčšia časť je v dolnej časti, boky sú široké a naopak, štíhly pás. Takíto ľudia majú tendenciu k rýchlejšiemu spaľovaniu tuku. Keď však priberajú, tuk sa im ukladá v strede tela. Veľké stehná a boky môžu naznačovať, že sa nesprávne stravujete, máte málo pohybu a nepomáha tomu ani stres. Taktiež to môže signalizovať nadmernú konzumáciu alkoholu. Veĺa tuku v bokoch zvyšuje riziko osteoartritídy a celulitídy. 

Čo robiť: Zmeňte svoj životný štýl. Pridajte do jedálnička viac bielkovín, zeleniny a ovocia. Trénujte viac dolnú časť svojho tela. Ideálnym športom sú pre vás beh a chôdza. 

Tvar zadku môže vypovedať niečo o vašom zdraví. (Foto: screenshot brightside.me)
Zobraziť galériu (2)
Tvar zadku môže vypovedať niečo o vašom zdraví. (Foto: screenshot brightside.me)  (Zdroj: screenshot brightside.me)

Obrátený trojuholník

Ako stárnete, tuk z vášho zadku sa presúva do iných častí tela. Na vine sú nízke hladiny estrogénu. Hrozia srdcové problémy, depresie, slabé kosti a riziko močových infekcií. 

Čo robiť: Dbajte na zdravé stravovanie a cvičenie. Poraďte sa so vojím lekárom, aký druh cvičenia je pre vás najlepší. 

Okrúhly tvar

Ide o tvar zadku, ktorý má zdravá osoba. Pozor na nesprávny životný štýl, ktorý sa môže postarať o usadenie tuku v sedacích svaloch. Strážte si svoje zdravie, aby ste neprišli o svoje krivky. 

Čo robiť: Udržujte svoju hmotnosť zdravú. Môžete konzumovať všetko, ale s mierou a hlavne, netreba zabúdať na cvičenie. 

Plochý zadok

Hoci je plochý zadok pre mnohé ženy snom, môže sa za ním skrývať nebezpečný stav. Ak ste majiteľkou takéhoto zadku, zrejme trpíte syndrómom mŕtveho zadku. Môže za to sedavý životný štýl a veľa času presedeného v kancelárii či pred televízorom. Výsledkom je gluteálna amnézia, pri ktorej svaly na zadku akoby zabúdajú na svoj hlavný účel a nedržia telo v správnom tvare. 

Čo robiť: Stavte na strečing a drepy. Nemusíte obiehať fitnesscentrá, stačí si zacvičiť aj v domácom prostredí. Taktiež vymeňte výťah za schody a chodievate všade pešo. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaZadok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9