Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ako zvýšiť libido za 3 dni? PLÁN stravovania, ktorý zvýši túžbu po sexe!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Je to také jednoduché! Stačí sa zamerať na svoj jedálniček a budú sa diať divy za dverami spálne. Môžete tak vylepšiť svoj sexuálny život, ktorý naberie nové rozmery. Ste pripravení na vyššiu chuť, túžbu a apetít v sexe?

Štatistiky sú znepokojujúce. Mnohí ľudia majú znížené libido alebo žiadne a nevedia ho opäť dotať tam, kde kedysi. Viac ako tretina žien vo Veľkej Británii nemá záujem o sex. Ako zistili vedci z Glasgowskej univerzity, ženy sa snažia vzbudiť v sebe túžbu po sexe, mať orgazmy a odstrániť problémy s pohlavným stykom. Podľa sexexpertky Kate Taylorovej sa dá nízke libido opäť obnoviť, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Stačia vám na to tri dni, počas ktorých zmeníte svoj životný štýl. 

Čítajte tiež: Viac tvárí známej byliny, o ktorých mnohí nevedia: Šalvia môže zmeniť myslenie človeka!

Pozor na tieto veci

Počas týchto dní obmedzte kávu a čaj na jednu alebo dve šálky denne. Hoci sa ukázalo, že kofeín zvyšuje sexuálnu motiváciu, príliš veľké množstvo by mohlo spôsobiť nervozitu a stres. Pite veľa vody a vyhýbajte sa alkoholu. Pred tým, ako začnete, skontrolujte vedľajšie účinky akýchkoľvek liekov, ktoré užívate, pretože niektoré môžu ovplyvňovať libido. Neprestávte ich však úplne brať a radšej sa poraďte so svojim lekárom. 

Taktiež si pamätajte svoj menštruačný cyklus. Vaša hladina žiadostivosti stúpa okolo ovulácie (12.-14. deň vášho cyklu) alebo tesne pred menštruáciou, keď sa vaša hladina estrogénu zvyšuje. Taktiež pozor na to, či ste tehotná, dojčíte alebo máte menopauzu, vaše prirodzené hormonálne rytmy taktiež môžu byť na vine, prečo je vaše libido nízke. 

Prvý deň

Raňajky

Spravte si ovocný šalát, do ktorého nakrájajte jahody, maliny a čučoriedky, pridajte jeden alebo dva banány. Môžete pokvapkať medom a pridať 60 g vlašských orechov. Tento ovocný šalát obsahuje zinok a draslík, ktorý pomáha zvyšovať hladinu testosterónu a je nevyhnutný pre vašu sexuálnu motiváciu. 

Obed

Podľa vlastného výberu, no vypite šťavu z granátového jablka. Ovocie zvyšuje hladinu testostrónu a znižuje stres. Ide o prírodný posilňovač nálady. 

Večera

Pripravte si chilli con carne s väčším množstvom červenej fazule. Je bohatá na L-arginín, teda aminokyselinu, u ktorej bolo preukázané, že zvyšuje ženskú túžbu a spokojnosť. Pridajte aj toľko chilli, koľko zvládnete. Chilli je afrodiziakum už dlhé roky. Predpokladá sa, že zlepšuje prietok krvi v intímnych partiách. 

Cvičenie

Jednoznačne joga. Jedna štúdia zistila, že môže pomôcť posilniť ženskú túžbu po sexe, vzrušení, orgazmu a celkového uspokojenia, najmä u žien starších ako 45 rokov. Okrem znižovania hladiny kortizolu (stresu) je joga skvelým spôsobom, ako sa dostať späť do kontaktu s telom. Údajne sa odporúčajú hlavne dve polohy: mostík a poloha dieťaťa. 

Ako zvýšiť libido za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Úloha: Uložte sa do postele skôr ako obvykle. Veľa spánku pomáha zvýšiť libido. Pred spánkom si v duchu opakujte, čo máte rada na svojom partnerovi. Sústreďte sa na detaily, fyzické črty – predstavivosť nemá hranice. Pokojne si zoznam toho, čo máte rada na partnerovi zapíšte a pozrite si ho minimálne päťkrát denne počas nasledujúcich troch dní. Ukázalo sa, že to zlepšuje duševné zdravie a šťastie. 

Druhý deň

Raňajky

Spravte si sójové smoothie. Sójové mlieko, sójový jogurt a tofu obsahujú zlúčeniny izoflavínu, ktoré sa v ženskom tele správajú ako estrogén. Môžu zvýšiť vaše sexuálne potešenie. Zmiešajte 150 ml sójového mlieka alebo jogurtu s hrsťou bobúľ, čierneho hrozna, nakrájaného jablka a 60 g mandlí. 

Obed

Pridajte zeler k svojmu obedu. Obsahuje aminokyselinu, ktorá pomáha rozširovať krvné cievy, je to niečo ako vegánska viagra

Večera

Dajte si na večeru cestoviny s pestom. Vôňa bazalky podniecuje sexuálnu túžbu. Pomáha zlepšovať krvný obeh v celom tele, čo môže zvýšiť vaše libido. Vytvorte si vlastné pesto zomletím 80 G čerstvej bazalky, 50 g píniových orechov, 150 ml olivového oleja, 50 g parmezánu a dvoch strúčikov cesnaku v mixéri. Píniové orechy sú afrodiziakum, zatiaľ čo cesnak obsahuje allicín – účinnú látku, ktorá môže zvýšiť citlivosť pokožky na dotyk. 

Cvičenie

Stavte na silový tréning. Pravidelné cvičenie by malo zvýšiť libido. Hýbte sa aspoň 30 minút päťkrát týždenne, je jedno, či to bude plávanie, chôdza, beh alebo iná kardio aktivita. Ak chcete dosiahnuť maximálne výsledky, skúste silový tréning. Zdvíhanie závažia zvyšuje hladinu testosterónu, čo vedie k zvýšeniu nadšenia vo vašej spálni. Pokojne postačia aj drepy v kuchyni. 

Úloha: Masáž môže dramaticky znížiť kortizol v tele, čo je hormón stresu. A tento fakt zase zvyšuje hladinu testosterónu. Poproste partnera, aby vás masíroval aspoň 30 minút a sústredil sa na nohy, chrbát, zadok, brucho a plecia. Použite prírodný masážny éterický olej. Po masáži sa poriadne vyspite. 

Tretí deň

Raňajky

Dajte si toast s avokádovou pomazánkou. Avokádo obsahuje kyselinu listovú pre energiu a vitamín B6, ktorý môže regulovať hormón prolaktín, čím zvyšuje libido. Pridajte na pomazánku tekvicové semienka, aby ste svojmu telu dodali zinok. 

Ako zvýšiť libido za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Obed

Na obed si pochutnajte okrem iného aj na čokoláde, ktorá je výborná na povzbudenie. Ak chcete maximalizovať hladinu serotonínu a libido, rozhodnite sa pre čokoládu s obsahom najmenej 70 percent kakaa a nechajte ju roztopiť na jazyku. Štúdia BBC zistila, že ľudia, ktorí to robia, majú vysoký počet pulzov a aktivitu v mozgu podobnú tej, ktorá je spôsobená flirtovaním a bozkávaním. 

Večera

Spravte si namiesto klasickej večere piknik. K jedlu pridajte špargľu, ktorá obsahuje histamín pre silné orgazmy, humus (cícer, ktorý obsahuje, je nabitý hormónom vyrovnávajúcim vitamín B6), údený losos s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré zvyšujú hladiny hormónu dopamínu a fugy, ktoré môžu zosilniť hladiny feromónu, aby ste sa stala príťažlivejšou. Podávajte s obľúbeným vínom, ktoré uvoľňuje. Doprajte si len jeden pohár!

Cvičenie

Zatancujte si s partnerom. Budete šťastnejší, zvýši sa vám srdcová frekvencia a spravíte niečo pre svoje zdravie. Tancujte blízko seba. Kontakt s pokožkou zvyšuje hladinu oxytocínu, čo môže zvýšiť pocity náklonnosti a dôvery. 

Veľká bodka na záver: Na rad prichádza perličkový kúpeľ vo vani. Zrelaxujte a spravte si niekoľko kozmetických procedúr, ktoré vás skrášlia. Myslite pritom na svojho partnera. Po kúpeli vezmite svojho partnera do postele. Zamerajte sa na svoje vlastné potešenie a neprepadajte panike, ak to bude trvať dlhšie ako obvykle.

Viac o téme: PotravinySexStravovanieLibido
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9