Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stačí pár sekúnd a hrozí ochrnutie: Lekár upozorňuje na jednu z najčastejších chýb pri kúpaní!

(Zdroj: gettyimages.com)

Dovolenkári by si mali uvedomovať nebezpečenstvá skákania do plytkej vody a riziká, ktoré predstavujú vodné parky, varuje britský chirurg a špecialista na chrbticu.

Len krátky okamih môže podľa Evana Daviesa z univerzitnej nemocnice v britskom Southamptone viesť k vážnym zraneniam a ochrnutiu, ktoré je často nezvratné. Ako povedal, nedávno operoval pacienta s fraktúrou chrbtice, ktorú si privodil nárazom do skrytej skaly v Chorvátsku. Ďalší muž si zlomil krčné stavce na tobogáne v Španielsku a hrozí, že zostane ochrnutý.

Čítajte tiež: Zabijak tukových vankúšikov: Stačí jedna polievková lyžica a za mesiac päť kíl dole!

Okamih šialenstva

Doktor Davies preto vyzýva ľudí, aby si počas prázdnin a dovoleniek uvedomovali potenciálne riziká, pretože "život sa môže zmeniť v okamihu". Odporúča vlastné rýchle posúdenie vodných atrakcií a v prípade pochybností je podľa neho lepšie sa im jednoducho vyhnúť.

Dôležité tiež podľa neho je, aby ľudia pochopili nebezpečenstvo skákania do vody na miestach, ktoré nepoznajú, a môžu tak skončiť nárazom do skál. Ako zároveň poznamenal, v jeho lekárskej praxi zriedka prešiel rok bez toho, aby liečil dôsledky skoku do plytkej vody. V niektorých prípadoch však podľa jeho slov nedokáže žiadna operácia napraviť škody, ktoré spôsobí okamih šialenstva.

Viac o téme: VodaZdravieKúpanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9