Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Regeneračná kúra, ktorá dá do poriadku pankreas: Obnoví žľazu a uľaví od bolesti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

Stres, vášeň pre rýchle občerstvenie a moderný život. To všetko nepriaznivo vplýva na jednu z najdôležitejších žliaz v ľudskom tele, na pankreas. Myslite na zdravie pankreasu už teraz! Regeneračná kúra sa o to postará.

Začína to ľahšími bolesťami brucha a nepríjemnými pocitmi. Skončiť to môže nebezpečnou pankreatitídou a v ojedinelom prípade aj rakovinou pankreasu. Ak pankreas nie je v poriadku na sto percent, pridružujú sa problémy s trávením a trpia aj orgány ako pečeň a srdce. Vás sa to však nebude týkať! Existujú totiž potraviny, ktoré podporujú zdravie pankreasu a dokážu ho zregenerovať - dokážu zvrátiť následky nezdravého životného štýlu!

Čítajte tiež: Preč s hlienami na prieduškách: Vyrobte si sirup, ktorý vás zbaví kašľa v krátkom čase!

Potraviny, ktoré podporia zdravie pankreasu

Cesnak

Cesnak má v sebe množstvo látok účinných v prevencii rakoviny pankreasu! Síra, arginín, selén, oligosacharidy a iné. Tie všetky priaznivo ovplyvňujú pankreas.

Ovsené vločky

Ľudia trpiaci pankreatitídou môžu rapídne schudnúť, keďže im chýbajú tráviace enzýmy produkované pankreasom. Siahnite po ovsených vločkách! Nielenže sú zdrojom vlákniny, ale proteíny v nich obsiahnuté zabránia rapídnemu chudnutiu a tiež cukrovke.

Čerešne

Okrem toho, že toto šťavnaté ovocie obsahuje množstvo antioxidantov, nájdeme v ňom aj perillylalkohol, teda zlúčeninu, ktoré pomáha v prevencii rakoviny pankreasu.

Brokolica

V brokolici sa nachádza flavonoid s názvom apigenín, ktorý má veľkú silu! Chráni pankreatické tkanivá. Pozor však na spôsob prípravy tejto zeleniny. Najlepšie je mať ju pripravenú len na pare alebo dopriať si ju surovú. V prípade dlhšieho varenia by ste prišli o mnohé výživné látky.

Kapusta

Kapusta obsahuje množstvo vitamínu C a tiež kyselinu listovú. Čím je však výnimočná? Produkuje špeciálne zlúčeniny, tzv. glukozinoláty. Tie dokážu obmedziť poškodenie DNA a taktiež bunkovú mutáciu. Jednoducho povedané, pôsobia proti rakovine!

Bylinky

Na regeneráciu pankreasu sú najideálnejšie bylinky ako nechtík lekársky, žihľava, repík a materina dúška. Prakticky však všetky bylinky sú zdraviu prospešné, čo znamená, že tiež pozitívne vplývajú aj na pankreas.

Medzi príznaky rakoviny pankreasu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ako na kúru?

Vymeňte na 21 dní večeru za túto kašu a pankreas sa vám za to poďakuje!

Ingrediencie:

Potrebujeme:

  • 200 gramov pšena
  • 2 litre vody
  • 300 gramov tekvice
  • Trochu masla

Postup:

Dajte variť vodu do hrnca. Keď voda začne vrieť, pridajte pšeno. Tekvicu nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte k pšenu. Nechajte rozvariť a počkajte, kým nevznikne konzistencia ako pyré. Vmiešajte maslo a kúra je hotová!

Viac o téme: PotravinyPankreas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9