Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sledovanie televízie sa môže podpísať na vašej tvári: Desivá pravda, ktorá zabolí!

Príliš časté a dlhé sledovanie televízie sa môže podpísať na vašej tvári!
Príliš časté a dlhé sledovanie televízie sa môže podpísať na vašej tvári! (Zdroj: thinkstock.com)

Pre tých, ktorí radi trávia čas pred televízorom, prichádza zlá správa. Lekár prichádza s upozornením, ako dokáže sledovanie televízie zmeniť našu tvár. Oplatí sa dopozerať piatu časť svojho obľúbeného seriálu a radšej si to nechať na inokedy.

Mnohí považujú sledovanie televízie za svoju obľúbenú činnosť. Pri nej sa odreagujú po náročnom dni, zabavia sa a "zabijú" tým voľný čas. Aj keď vedia, že v neskorších večerných hodinách by mali by televízor vypnúť, nedá im to, veď ten film je taký napínavý! Sledovanie televízie nás dokáže doslova pripútať ku gauču. Ak je v nej niečo zaujímavé, mnoho ľudí zvykne byť pred ňou celé hodiny a pritom ani nevedia, ako zrazu utečie čas.

Hrozí poškodenie pokožky

Tí, ktorí televíziu dávajú na jednu z prvých miest v rebríčku činností, ktoré najradšej robia vo voľnom čase, by mali byť obozretní. Príliš dlhé sledovanie televízie im totiž môže spôsobiť vážne škody na pokožke tváre, ako tvrdia odborníci.

"Je stále evidentnejšie, že svetlo z mobilných telefónov a počítačových monitorov, ktoré sa označuje ako vysoko energetické viditeľné svetlo (HEV), môže v skutočnosti prenikať do hlbších vrstiev kože," upozorňuje Dr. Justine Hextall, dermatológ z Veľkej Británii.

Varuje, že by mohlo dôjsť k poškodeniu voľnými radikálmi, ktoré môžu viesť k vzniku vrások a škvŕn. Dr Hextall varuje, že výsledkom je tvár s jemnými linkami a ochabnutou kožou.


Keď chladnička škodí: Toto ovocie a zelenina v skutočnosti nepatria do chladu!


Pozor na používanie notebookov vonku

Môže byť aj horšie! Ak používate telefón alebo notebook vonku, môžete byť vystavení veľkou dávkou UVA a UVB žiarenia v dôsledku obrazovky, od ktorej sa odráža svetlo priamo na vašu tvár.

"Zvýšená koncentrácia UV žiarenia spolu s vystavením HEV svetla je výzvou odborníkov, aby dôrazne odporúčali chrániť pleť pred slnečným žiarením, zatiaľ čo sú ľudia vonku," hovorí Dr. Hextall.

Ak sa chystáte von aj s notebookom alebo telefónom, používajte opaľovací krém, ktorý ponúka ochranu najmenej SPF 30 a natierajte sa ním každé dve hodiny. Sledovanie televízie tiež zbytočne nepredlžujte, stačia najviac dve hodiny denne a radšej za svetla, nie vo večerných hodinách, kedy väčšinou máte zhasnutté svetlo v miestnosti a svetlo z televízie vás ožiaruje. 

Čítajte tiež: Rýchla záchrana pre nafúknuté bruško: Už do jednej minúty výsledky, o akých sa vám nesnívalo!

Nahlásiť chybu

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9