Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mali by si ženy skutočne holiť tvár? Dermatologička vyšla s pravdou von!

V žiadnom prípade by si ženy nemali holiť tvár!
V žiadnom prípade by si ženy nemali holiť tvár! (Zdroj: thinkstock.com)

Internet obletela šokujúca správa, ktorá hovorí o tajomstve večnej mladosti. Aby bola žena krásna, bez prejavov starnutia, mala by si pravidelne holiť tvár. Dermatologička MUDr. Adriana Tomeková prezradila, či je toto skutočne spôsob, ako omladnúť!

Ženy by si mali údajne brať príklad od mužov, ktorí sa pravidelne holia. Zatiaľ čo oni to robia kvôli zarastajúcemu strnisku na brade, nežnejšie pohlavie kvôli kráse. Údajne tak omladnú aj o niekoľko rokov.

Odborníci sú presvedčení o tom, že holenie má zázračné účinky na ženskú pleť. Zmierňuje príznaky starnutia oveľa viac ako niektoré drahé kozmetické prípravky.  Podľa odborníka na estetickú medicínu doktora Michaela Pragera, každodenné holenie podporuje tvorbu kolagénu a zmierňuje vrásky. Zakaždým, keď sa muži oholia, zbavia sa nielen neželaného strniska, ale i najvrchnejšej vrstvy kože. Podobne je to aj u žien, ktorých pleť sa pri holení zbavuje odumretých buniek.

Čo hrozí?

Dermatologička a primárka dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR MUDr. Adriana Tomeková upozorňuje, aby sme toto tvrdenie nebrali vážne. Každodenné holenie totiž môže u žien spôsobiť nemalé zdravotné problémy!

„S týmto tvrdením si dovolím nesúhlasiť. Ženy majú neporovnateľne jemnejšiu a citlivejšiu pokožku tváre ako muži. Preto by som im určite neodporučila každodenné holenie. Prináša so sebou množstvo nástrah ako sú podráždenie, začervenanie,  zápaly, folikulitída a v neposlednom rade zhrubnutie chĺpkov a ich intenzívnejší rast,“ zdvíha varovný prst dermatologička.

Zabudnite na jemnú pleť!

Ako sa odborníčka priznala, sama si nevie predstaviť, ako by vyzerali ženy, ktoré by si tvár pravidelne holili. Určite by nevyzerali krajšie a mladšie!

„Nehovoriac o tom, že ženská tvár by mala byť jemná na dotyk, čo by v prípade pravidelného holenia určite nebolo možné,“ povedala MUDr. Tomeková.

Stavte radšej na bezpečnejšie spôsoby

Netreba zabúdať, že existujú aj iné, bezpečnejšie a účinnejšie spôsoby, ako si udržať krásnu a mladú pleť.

„Na trhu je dnes množstvo kvalitných prípravkov proti vráskam a estetická medicína ponúka  tak široké portfólio neinvazívnych ošetrení, ktoré stimulujú prirodzenú tvorbu kolagénu, že metódu každodenného holenia by som úplne vylúčila,“ dodala na záver odborníčka.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9