Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zbohom nepekným jazvám a ranám! Tento krém robí zázraky a urobíte si ho sami doma

(Zdroj: GettyImages)

Trvalá stopa na koži, ktorá sa objaví po úraze či operácii. Jej vzhľad závisí od toho, aká veľká a hlboká bola rana. Našťastie existujú spôsoby, ako sa dá jazvy zbaviť. Jedným z nich je prírodný krém, ktorý si môžete vyrobiť aj doma.

Jazvy sú súčasťou hojenia kože, ktorá sa zraní. Objaví sa vtedy, keď sa poškodí derma, teda druhá najhlbšia vrstva kože. Niektoré sú takmer neviditeľné, pohľad na iné bije do očí. Aj keď v žiadnom  prípade nepredstavujú vážne zdravotné riziko, môžu byť na obtiaž, pretože ovplyvňujú sebavedomie a sebadôveru tých, ktorí nimi trpia. Zo všetkých síl sa ich snažia skryť pomocou kozmetického ošetrenia či chirurgického zákroku, ktoré pokožku vyživia, zacelia rany a zmenšia ich veľkosť, uvádza sa na steptohealth.com. Skvelou správou je, že existuje aj prírodný krém, ktorý si s nepeknými jazvami poradí a zároveň vám ušetrí peniaze bez toho, aby vás vystavil nežiadúcim vedľajším účinkom. Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, mali by ste vedieť, že na dosiahnutie lepších výsledkov musíte okrem jeho pravidelného používania zvýšiť aj spotrebu vody, aby ste zostali hydratovaní a podporili bunkovú regeneráciu. Čo budete na jeho výrobu potrebovať?

Prírodný krém na hojenie rezných rán a jaziev

Táto prírodná liečba jaziev, rezných a iných drobných rán je ekologický produkt, ktorý má dezinfekčné a protizápalové vlastnosti. Tie prospievajú vašej pokožke.

- Je vyrobený z včelieho vosku, zložky, ktorá je zmäkčujúca aj antiseptická. Používa sa tiež ako základ pre množstvo výživných kozmetických produktov, ktoré pomáhajú opraviť dermis pokožky.

- Okrem toho obsahuje aj kakaové maslo. Ide o hydratačný produkt, ktorý je bohatý na antioxidanty, ktoré chránia kožu pred agresívnymi prvkami a aj bežnými poruchami, akými sú ekzémy a dermatitída.

- Navyše obsahuje aj vitamín E či nechtík, ktoré sú známe svojimi výhodami, pokiaľ ide o omladenie a opravu pokožky. Nechtík je rastlina s antiseptickými a protizápalovými vlastnosťami, ktorej výťažky sú účinnými liekmi na psoriázu a rôzne iné kožné problémy.

Krém z včelieho vosku na hojenie rezných rán a jaziev

Tento prírodný balzam je organický produkt, ktorý môžete použiť ako náhradu mnohých iných komerčných ošetrení jaziev, škvŕn a poranení pokožky. Je vhodný pre všetky typy pleti a je dokonca vynikajúcou voľbou na ozdravenie jemnej detskej pokožky.

Ingrediencie

- 1/4 šálky kakaového masla

- 1/2 šálky včelieho vosku

- 1/4 šálky nechtíkového esenciálneho oleja

- 1 kapsula vitamínu E

- 1/4 šálky olivového oleja

- 1/4 šálky extraktu z kostihoja lekárskeho

- 5 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja

Najprv vložte včelí vosk do hrnca a zohrejte ho. Keď sa rozpustí, pridajte kakaové maslo a dobre premiešajte. Keď sú tieto zložky dobre premiešané, pridajte nechtíkový a olivový olej. Znížte oheň na minimum a premiešajte drevenou vareškou. Potom pridajte extrakt z kostihoja lekárskeho, kapsulu vitamínu E a levanduľový esenciálny olej. Zmes nechajte na ohni ešte ďalšiu minútu.

Počkajte, kým produkt trochu stuhne, a potom ho nalejte do sklenenej nádoby s uzáverom, ktorú ste najskôr vysterilizovali. Uchovávajte ho na chladnom a tmavom mieste mimo akéhokoľvek zdroja tepla. V perfektnom stave vydrží až mesiac.

Ako sa používa

Namočte končeky prstov do krému a jemnou masážou ním potrite všetky jazvy alebo rezné rany. Počkajte, kým sa vstrebe do pokožky, neoplachujte. Tento proces opakujte trikrát denne. Rovnako ako väčšina iných prírodných produktov, ani tento pleťový krém nebude mať okamžité alebo zázračné účinky. Výhody si začnete všímať až po pravidelnom používaní. Hoci sú všetky zložky 100 percentne prírodné a zvyčajne nespôsobujú problémy, môžete vylúčiť väčšinu možných alergických reakcií tak, že najskôr urobíte jednoduchý kožný test na malej ploche pokožky. Ak spozorujete akékoľvek podráždenie alebo nepohodlie, najlepšie urobíte, ak sa poobzeráte po inej alternatíve. Nezabúdajte, že účinky tohto krému môžete zvýšiť zvýšením spotreby vody, používaním hydratačných produktov a zlepšením stravovacích návykov.

Viac o téme: RanyJazvyKoza
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9