Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ničí ju zvláštna alergia: Kvôli nej je už roky nezamestnaná

Tracy Kenny je kvôli alergii nezamestnaná už 20 rokov. Zobraziť galériu (2)
Tracy Kenny je kvôli alergii nezamestnaná už 20 rokov. (Zdroj: mirror.co.uk)

Ak si sťažujete, že máte alergickú reakciu na určitú potravinu alebo kýchate, keď je peľ v ovzduší, v porovnaní so štyridsaťpäť ročnou ženou ide o malý problém. Tracy Kenny z Manchesteru komplikuje život nepríjemná alergia. Kvôli nej je už nezamestnaná 20 rokov. Smutná žena je z nej nešťastná, keďže väčšinu času musí tráviť len doma. Pre alergiu na lepidlo, gumu, kov a nikel nemôže totiž nosiť žiadne topánky.

Za 20 rokov, čo je Tracy doma, dostala invalidné príspevky vo výške 118-tisíc eur. Aj keď ide o peknú sumu, peniaze už zrejme dostávať nebude. Rozhodli sa tak úrady, podľa ktorých je práce schopná a mala by sa zamestnať. Ona však trvá na tom, že je pre ňu skutočne ťažké nájsť si prácu.

Čo ju trápi?

Topánky jej spôsobujú nepríjemné pľuzgiere, ktoré navyše aj bolia. Tracy trpí kontaktnou dermatitídou, čo je ekzém, ktorý spôsobuje červenú, šupinatú a svrbiacu pokožku. Kvôli tejto chorobe musela pred dvadsiatimi rokmi opustiť prácu robotníčky v továrni.

"Ako môžem ísť do práce alebo na prijímacie pohovory bez topánok? Neviem, čo mám robiť. Môžem nosiť topánky len po dobu 10 alebo 15 minút ešte pred tým, kým sa mi neobjavia na nohách boľavé pľuzgiere,“ povedala smutne Tracy.

Smutná Tracy obklopená množstvom liekov, ktoré musí brať. (Dailymail.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Smutná Tracy obklopená množstvom liekov, ktoré musí brať. (Dailymail.co.uk)  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Aj ruky si musí chrániť

To však nie je všetko, čo ženu trápi. Má problémy so štítnou žľazou a cukrovku. Aby toho nebolo málo, okrem toho, že nemôže nosiť topánky, si musí dávať pozor aj na ochranu svojich rúk. Vždy keď ide jesť, musí si dať rukavice, ktoré ju chránia aj pred príborom.

Tracy sa pohoršuje nad ostatnými, keďže mnohí ju nedokážu pochopiť, ako veľmi trpí. Ťažký ekzém môže byť veľmi bolestivý. Vedeli by ste si predstaviť chôdzu, ak máte popraskanú pokožku a krvácate? To zažíva Tracy Kenny, ktorá sa kvôli nepochopeniu ostatných nemôže zamestnať a žiť plnohodnotný život.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9