Príliš veľa cholesterolu v tepnách a nerovnováha v zápalových procesoch tela výrazne ovplyvňujú kvalitu života. Dokonca ho môžu ohroziť. Niektoré suroviny zo špajze si s tým poradia!
Počet ľudí s ochoreniami, ako je hypercholesterolémia a reumatoidná artritída, neustále rastie. Aj keď sa u každého jednotlivca vyvíjajú odlišne, najznepokojivejšie je, že človek ich často ignoruje, až kým sa nezmenia na vážne problémy, píše sa na na steptohealth.com. Keď prepuknú, nevedia o nich, pretože nebolia. Mnohí vo všeobecnosti nevenujú pozornosť hladinám cholesterolu, kým to nevedie k vážnej poruche, dokonca k smrti. Tieto zdravotné problémy môžete mať pod kontrolou vďaka prírode.
Domáci prostriedok na zníženie cholesterolu
Ide o kombináciu prírodných ingrediencií, ktoré bežne nájdete vo svojej kuchyni. Stavte na cesnak, citrón a med. Všetky tri suroviny sú známe svojimi účinkami na zdravie človeka. Vynikajú svojimi antioxidačnými účinkami.
Cesnak
Cesnak obsahuje síru, o ktorej sa hovorí, že má vazodilatačný účinok, čistí tepny a má pod kontrolou hromadenie zlého cholesterolu a tiež hypertenziu. Okrem toho v ňom nájdeme vitamíny a minerály podporujúce krvný obeh a okysličovanie buniek. Znižujú tiež negatívne účinky voľných radikálov. Cesnak má protizápalový účinok a pozitívne vplýva na ľudí s kĺbovými ochoreniami. Jeho pravidelná konzumácia posilňuje chrupavky a väzy a znižuje riziko predčasného opotrebovania alebo poranenia. Rovnako má aj antibiotické a protiplesňové vlastnosti, takže by mal byť dobrým doplnkom na posilnenie imunitného systému.
Med
Medu sa nenadarmo hovorí tekuté zlato. Je bohatý na minerály, antioxidanty, probiotiká aj enzýmy. Detoxikuje organizmus a znižuje hladiny zlého cholesterolu. A to nie je všetko! Reguluje tiež správnu hladinu cukru v krvi, pomáha pri ochoreniach srdca, slúži ako prírodné antibiotikum, hojí rany a dokonca obnovuje tkanivá.
Citrón
Citróny riedia krv, zabraňujú tvorbe krvných zrazenín, znižujú krvný tlak. Sú nabité antioxidantami, ktoré chránia telo pred ukladaním cholesterolu na stenách ciev, posilňujú obranyschopnosť organizmu, majú antiseptické účinky, prečisťujú pečeň, žlčník aj obličky.
Ako na to?
Pri výrobe tohto sirupu sa snažte použiť 100% organické zložky, aby ich nutričné vlastnosti zostali nedotknuté. V prípade medu je obzvlášť dôležité skontrolovať jeho kvalitu, pretože niektoré lacné odrody sa vyrábajú s rafinovaným cukrom.
Ingrediencie:
- 250 ml organického medu
- 12 strúčikov surového cesnaku
- šťava z 2 citrónov
Postup:
Do sklenenej nádoby pridajte med. Ošúpte a rozdrvte strúčiky cesnaku pomocou mažiara alebo lisu. Keď vznikne hustá cesnaková pasta, primiešajte ju do medu. Potom vytlačte dva citróny a pridajte ich šťavu. Nádobu uzavrite a držte na chladnom a tmavom mieste minimálne 48 hodín.
Ak chcete mať hladinu cholesterolu pod kontrolou, zjedzte lyžicu zmesi pred každým jedlom. Keď sa vám zdá, že je zmes veľmi hustá, zmiešajte ju s pol šálkou teplej vody. Užívanie väčšieho množstva, ako je odporúčané, je kontraproduktívne, radšej to ani neskúšajte. Majte tiež na pamäti, že tento liek nie je magickým riešením proti chorobám, ale iba doplnkom zdravého životného štýlu.